CO2-rapportage voor vastgoed wordt eenvoudig met Green Buildings Tool  

Met de toenemende energieprijzen en strengere regels is de energieprestatie en CO2-uitstoot van vastgoed wereldwijd een hot topic geworden voor investeerders. Vooral degenen met grote portefeuilles zoeken naar kwaliteitsdata om inzicht te krijgen, doelen te stellen en emissies te rapporteren. Het evalueren van vastgoed kan echter tijdrovend en kostbaar zijn, vooral als je elk gebouw fysiek moet inspecteren.

CFP Green Buildings biedt nu een digitale oplossing aan om grote vastgoedportefeuilles te analyseren voor wat betreft hun energieprestaties en CO2-uitstoot: de Portfolio Analyse. Er hoeven slechts vier datapunten te worden ingevoerd (adres, type object, bouwperiode en vloeroppervlak), waarna de algoritmen van de Green Buildings Tool waardevolle dataresultaten opleveren. Deze kun je naar eigen behoefte inzetten, bijvoorbeeld voor risicobeoordelingen, PCAF-rapportage, CRREM-analyses of persoonlijke CO2-doelstellingen.  

CFP Green Buildings heeft digitale oplossingen ontwikkeld voor het beoordelen van vastgoedportfolio’s

CFP Green Buildings heeft enkele van de grootste vastgoedbeoordelingsprojecten ter wereld uitgevoerd en is in 2015 begonnen om daar digitale oplossingen voor te ontwikkelen. CFP werkt inmiddels internationaal samen met meer dan 20 banken en helpt vastgoedbeleggers om inzicht te krijgen in het energieverbruik en de CO2-uitstoot van hun vastgoed.  

Om een gebouw te beoordelen zijn alleen de vier eerder genoemde datapunten nodig. Daarmee kunnen hele portefeuilles in één keer worden beoordeeld op: 

  • huidige energie labels
  • benchmarks voor energieverbruik   
  • CO2-emissies en besparingsmogelijkheden  
  • energiekosten en besparingsmogelijkheden  
  • verduurzamingsmaatregelen met de meeste prioriteit  
  • investeringskosten voor verduurzamingsmaatregelen  
  • mogelijke verbetering van energie labels

Portfolio Analyse kan verschillende voordelen opleveren

De resultaten van de Portfolio Analyse kunnen verschillende voordelen opleveren. CFP heeft Portfolio Analyses uitgevoerd voor grote banken, zoals HSBC, Lloyds en Bank van Breda. Al deze klanten hebben hun eigen use-case voor de resultaten. Een Portfolio Analyse wordt vaak gebruikt voor groene obligaties (green bonds), rapportage, CRREM-afstemming en risicobeoordelingen.

Aan de hand van de resultaten kan worden vastgesteld wat de best presterende 15% van een vastgoedportfolio is, zodat op basis daarvan groene obligaties kunnen worden uitgegeven. Een voorbeeld is Argenta, waarvoor CFP een Portfolio Analyse heeft uitgevoerd. De resultaten zijn door Argenta gebruikt om green bonds uit te geven.

De Portfolio Analyse kan ook worden gebruikt voor rapportages. De resultaten zijn afgestemd op de rapportagestandaarden en -kaders van PCAF en kunnen overeenkomen met PCAF-score 2. De analyse biedt ook de mogelijkheid om vastgoedportefeuilles te analyseren volgens de Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM).  

Bovendien geeft een Portfolio Analyse een overzicht van je vastgoedportfolio(s) of leningenportefeuille, inclusief de onderdelen met een hoog risico, investeringen en mogelijke besparingen. Op basis hiervan kunnen kredietverstrekkers in gesprek gaan met klanten.  


Maak je vastgoed toekomstbestendig

Ben je nieuwsgierig naar hoe een Portfolio Analyse je kan helpen om minder tijd te besteden aan het verzamelen van vastgoedgegevens, aarzel dan niet om een gratis demonstratie van de Green Buildings Tool aan te vragen. We staan klaar om met je mee te denken en je bedrijf vooruit te helpen.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment