Energie besparen

Realiseer een directe kostenbesparing, groener vastgoed en een positieve maatschappelijke impact dankzij maximale energiebesparing. Wij helpen je met energiescans, labels, monitoring en management.

Energie

Wil je energie besparen, maar vind je het complex? Dan is het tijd om meer inzicht te krijgen in je verbruik. Energiescans en monitoring geven een beter beeld van jouw besparingsmogelijkheden. We laten je precies zien welke innovatieve verduurzamingsmogelijkheden je kunt doorvoeren in je gebouw én we berekenen meteen de jaarlijkse besparing. Ook kunnen we je helpen met de informatieplicht en EED audits. Met slim energiemanagement bespaar je jaarlijks tot wel 20% aan energieverbruik. Dat vinden wij nou slim investeren in de toekomst.

De voordelen
Krijg inzicht in je verbruik
Bespaar jaarlijks 5 tot 20% aan energiekosten
Haal meer waarde uit je vastgoed
Profiteer van de jarenlange ervaring van onze consultants

We werken onder meer samen met

Verbeter het energielabel van je gebouwen

Vanaf 2023 moeten alle gebouwen in Nederland voorzien zijn van energielabel C. CFP is de ideale partner om je te helpen bij het voldoen aan deze verplichting. Ook helpen we je graag met EED audits en de informatieplicht.

Met onze tools ontdek je de energieprestaties van de gebouwen in je portfolio. We kijken naar de binnen- en buitenkant van het gebouw, en zelfs naar het gedrag van gebruikers. Zo zie je in een oogopslag hoe je gemakkelijk het gewenste energielabel voor je gebouwen kunt behalen. Met de EPA-U methode certificeren we direct het gebouw én laten we je zien welke voordelen je behaalt. 

Energielabel verplicht voor bedrijfspanden en gebouwen

Maar waarom stoppen bij energielabel C? Een beter energielabel voor vastgoed zorgt voor lagere kosten én een kleinere milieu-impact. Onze consultants laten je met behulp van onze tool zien hoe je nét een stapje verder kunt gaan en toekomstbestendige gebouwen creëert, die bovendien ook financiële voordelen met zich meebrengen. Naast een lagere energierekening, realiseer je zo ook een waardestijging met een beter energielabel van je gebouwen.

Energiescan, monitoring en advies voor een gebouw

Energiescans voor meer inzicht

Beschik je over een grote vastgoed portefeuille? Dan brengt dit kansen met zich mee. Waar oude gebouwen zonder energielabel een groot risico hebben op waardeverlies, kunnen moderne energievriendelijke panden zorgen voor een waardestijging van je assets. Door in kaart te brengen waar de risico’s en kansen liggen, laten wij je precies zien hoe je meer uit je vastgoed haalt. Een grondige analyse laat zien welke maatregelen er mogelijk zijn. 

Tijdens de energiescan ontleden onze technische experts het volledige energieverbruik van het gebouw. We kijken naar alle verduurzamingsmogelijkheden en presenteren dit in een rapportage en business case. Zo ontdek je welke maatregelen het meest effectief zijn en direct de besparing opleveren die nodig is om jouw doel te bereiken. Onze aanbevelingen houden rekening met de benodigde investeringen, de terugverdientijd en de planning. Kortom, we geven je alles wat je nodig hebt om direct van start te gaan.

Investeren in duurzaam vastgoed met green bonds

Met groene obligaties realiseert de financiële sector duurzame ambities. Dankzij de stijgende vraag naar deze green bonds, kun je hier als vastgoedeigenaar goed van profiteren. Wij helpen je bij het voorwerk dat nodig is om een groene obligatie uit te geven. Onze consultants analyseren je portfolio met behulp van de Green Buildings Tool en kijken welk vastgoed voldoet aan de criteria van een green bond. We hebben geholpen bij het uitgeven van meer dan 10 miljard euro aan green bonds voor duurzaam vastgoed. Grote partijen als NN, ING en Argenta gingen je al voor.

Energiemonitoring

Heb je al geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen, maar wijkt de energierekening toch iedere maand af van de verwachtingen? Met behulp van energiemonitoring laten we je zien hoe het energieverbruik verder verminderd kan worden. We houden het energieverbruik over een bepaalde periode in de gaten met energiemeters. Daarnaast kijken we naar afwijkende energieprofielen. Zo kun je direct ingrijpen bij uitschieters. Wij doen de monitoring, jij bespaart op je energierekening. Met ons advies hebben we al honderden klanten geholpen om jaarlijks zo’n 5 tot 20% op de energierekening te besparen.

Veelgestelde vragen over energie besparen

Wat is energiemonitoring?

Energiemonitoring is het kijken naar energieverbruik over een bepaalde periode. Met behulp van gedetailleerde data-analyses wordt het verbruik inzichtelijk gemaakt zodat er concrete aanknopingspunten zijn voor energiebesparing.

Hoe werkt een energiescan?

Tijdens een energiescan wordt er gekeken naar het energieverbruik van een gebouw of huis. De scan laat precies zien waar energie bespaard kan worden en welke mogelijkheden hiervoor zijn. Met ons advies kan je vervolgens aan de slag met verduurzamen.

Hoe verduurzaam je een gebouw?

Een goed beginpunt voor het verduurzamen van gebouwen is het huidige energielabel van de gebouwen te checken. Aan de hand hiervan kun je een goede nulmeting doen die dient als startpunt. Een energiescan met onze tool kan vervolgens laten zien waar de grootste verduurzamingsmogelijkheden zitten, zodat je kunt beginnen met maatregelen die de meeste impact hebben.

Wat doet een energie consultant?

Een energieconsultant is in te huren om advies uit te brengen over je energieverbruik, -management en mogelijke besparingen. De consultant kan bijvoorbeeld aanraden om gebruik te maken van een energiemonitoring systeem, waarmee het energieverbruik geanalyseerd kan worden. Zo kan er efficiënt een beter energielabel voor je bedrijfspand of vastgoed worden behaald, wat steeds vaker verplicht wordt. 

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment