Laat je digitaal rondleiden door het meest duurzame WPC ter wereld

World Port Center Rotterdam is het meest duurzame World Port Center ter wereld. In een groot team is maandenlang gewerkt aan de realisatie van 2 mooie certificaten: WELL Gold en BREEAM Excellent. Wat maakt dit gebouw bijzonder en welke maatregelen zijn er genomen? Onze CFP collega’s verzorgden een rondleiding en namen de gasten mee langs de genomen maatregelen en andere bijzondere plekken in en rondom het pand.

Bekijk de digitale rondleiding

Heb je de rondleiding gemist? Geen probleem! Want in onderstaande video word jij digitaal rondgeleid door het World Port Center in Rotterdam.

De highlights tijdens de toer

Unieke locatie

Het World Port Center Rotterdam ligt op een unieke locatie. Rondom het gebouw zijn dan ook verschillende punten behaald voor zowel BREEAM als de WELL certificering. Enerzijds ligt het World Port Center op een centrale locatie en dichtbij het openbaar vervoer. Er zijn veel basisvoorzieningen dichtbij, zoals een drogist en een brievenbus.

Grote ecologische waarde

Er zijn diverse maatregelen genomen om de ecologische waarde van het WPC te verhogen. Rondom het World Port center zijn plantenbakken geplaatst en hier is een moestuin van gemaakt. Ook zijn er vogelhuisjes en een bijenhotel geplaatst.

Goede akoestiek

Wanneer je het World Port Center binnenstapt, valt meteen de mooie entree op. Tijdens de verbouwing is er goed nagedacht over de akoestiek en dit zie je op het plafond terug, maar ook in de overige materialen die in de entree gebruikt zijn.

Veel licht en een adembenemend uitzicht

Uiteraard is het hele pand voorzien van led verlichting, maar er is ook veel natuurlijk licht. Er zit veel glas in de gevel van het World Port Center Rotterdam, wat betekent dat 80% van de werkplekken uitzicht heeft naar buiten. En dan niet zomaar uitzicht, maar uitzicht over de hele stad en over water. En dat is dan weer goed voor de gemoedstoestand.

Veel groen en kunst

Wanneer je een ronde door het World Port Center maakt, zie je in alle trappenhuizen en gangen van het gebouw veel kunst. Ook is er veel groen aanwezig, wat zorgt voor een gezonder binnenklimaat.

Een gezond menu in het restaurant

In het restaurant is gratis vers drinkwater te vinden, met iedere dag een ander smaakje. Ook wordt gezond eten gestimuleerd. Groente en fruit is goed zichtbaar en er zijn quizzen aanwezig om gezond eten te promoten. Daarnaast is al het eten voorzien van allergie-informatie.

Wil je meer weten over World Port Center Rotterdam en diens certificeringen? Lees hier de uitgebreide klantcase.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment