Het BREEAM duurzaamheidskeurmerk

BREEAM biedt een objectieve meting van de duurzaamheid in je gebouwen. Met de certificering behoor je tot een selecte groep gebouwen die voldoen aan de internationale duurzaamheidsstandaard.

BREEAM

De BREEAM scan meet de duurzaamheid van vastgoed met maar liefst 9 categorieën om de belangrijkste punten in kaart te brengen. De certificering dient als handleiding voor verduurzaming, zorgt voor een objectieve meting van begrippen als gezondheid en circulariteit. Ook biedt BREEAM een manier om transparantie te creëren. Dankzij de onafhankelijke beoordeling profiteer je direct van een waardevermeerdering van je pand én heb je een startplan voor verdere verduurzaming richting de toekomst. Onze consultants weten precies welke (soms kleine) verbeteringen je kunt doorvoeren om een hogere BREEAM score te krijgen.

De voordelen
Externe erkenning van duurzaamheid
Internationaal erkend keurmerk
Waardevermeerdering van je gebouwen
Handleiding voor verdere verduurzamingsstappen

We werken onder meer samen met

BREEAM scan

Tijdens de BREEAM scan kijken we aan de hand van een nulmeting naar het potentieel van je gebouwen. We onderzoeken de kansen voor verduurzaming én wat mogelijke aanpassingen financieel opleveren. Onze consultants vertalen de duurzaamheidsmaatregelen naar een duidelijke business case. Zo beschik jij met BREEAM NL direct over de tools én informatie om verder te vergroenen.

Aan de hand van een aantal kenmerken worden de duurzaamheidsprestaties van een gebouw beoordeeld met een score van 1 tot 5 sterren. Met onze quick-scan zie je vervolgens direct of jouw vastgoed in aanmerking komt voor het BREEAM certificaat. 

BREEAM certificeringstool

BREEAM certificaat

De BREEAM certificering kan worden behaald op drie gebieden: in-use, gebouw en nieuwbouw & renovatie. Hoe meer duurzaamheidscriteria in een project behaald worden, hoe hoger de score uitvalt. Voordat je het keurmerk mag dragen, moet er eerst bewijslast voor elk van de vereiste categorieën worden aangeleverd. Hierbij kan het gaan om bouwtekeningen & plattegronden, inspectierapporten, gegevens van openbaar vervoer en foto’s van installaties, het gebouw en gebruik van het gebouw. Dit toont aan dat je aan de relevante criteria en subcriteria binnen een categorie voldoet. Wij helpen je met het verzamelen van de bewijslast en ontlasten je administratief. Zo behaal jij zorgeloos een BREEAM certificaat voor je gebouwen.

BREEAM optimaal inzetten

De BREEAM certificering is geschikt voor ieder bouwproject – in welke branche je ook actief bent. Onze partners laten zien dat iedereen kan verduurzamen, ongeacht omvang of locatie.

Zo hielpen we het winkelfonds van ASR met de BREEAM scan en maakten we het Van Gogh Museum een van de meest duurzame musea ter wereld. CFP Green Buildings is de grootste BREEAM certificeerder van Nederland en kan internationaal ondersteunen bij grootschalige BREEAM analyse en certificeringen.

BREEAM certificaat tool
Alles over de BREEAM betekenis

Zelf aan de slag met BREEAM

Benieuwd naar de mogelijkheden van BREEAM NL? Wij helpen je graag met onze consultants en online tools, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Laat je inspireren door de vele duurzame gebouwen die een BREEAM certificaat hebben behaald met behulp van CFP.

Veelgestelde vragen over BREEAM

Wat is BREEAM?

De afkorting BREEAM betekent Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Het is wereldwijd een veelgebruikte methode om de duurzaamheid van bouwprojecten te beoordelen. Met een BREEAM certificaat beschik je niet alleen over een objectieve beoordeling van de duurzaamheid, maar krijg je ook waardevolle inzichten in verduurzamingsmogelijkheden.

Hoe krijg je een BREEAM certificaat?

Voordat je aan de slag gaat met het behalen van een BREEAM certificaat, is het belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Zo biedt de BREEAM scan de mogelijkheid om inzicht te krijgen in verduurzamingsmaatregelen, en toont de BREEAM certification dat je gebouw voldoet aan een internationaal erkende duurzaamheidsstandaard.

Wat is BREEAM bouwen?

Bouwen volgens de BREEAM methode houdt in dat er tijdens het ontwerpen en de constructie rekening wordt gehouden met duurzame bouwmethoden. De methode kan niet alleen helpen bij het meten van de duurzaamheid in gebouwen, maar biedt ook inzicht in de verbeterpunten.

Waarom een BREEAM certificaat?

Een BREEAM certificaat is betekenisvol. Het laat zien dat een gebouw of woning is gebouwd met oog op de toekomst. Binnen de certificering zijn verschillende scores mogelijk: pass, good, very good, excellent en outstanding. Steeds meer gebouwen in Nederland ontvangen hoge scores en behalen bijvoorbeeld een BREEAM Excellent certificaat.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment