De WELL Building Standaard

Dé meetlat die bepaalt hoe gezond je gebouw is. Gebruik WELL voor het creëren van een gezonde werkomgeving en bevorder het welzijn van gebruikers.

WELL: gebouwen met oog voor welzijn

Het binnenklimaat van een gebouw heeft een grote invloed op de gezondheid en het welzijn van de gebruiker. De WELL certificering is een internationaal erkende methode voor het meten van de gezondheid van gebouwen. Aan de hand van 10 thema’s zie je precies waar verbeterpunten liggen en welke maatregelen je door kunt voeren. Hiermee verhoog je niet alleen de waarde van het vastgoed, maar beschik je ook over de handvaten die nodig zijn om het gezonde leefklimaat in je gebouwen te communiceren naar stakeholders.

De voordelen
Direct inzicht in de maatregelen met de meeste impact
Een objectief keurmerk voor de gezondheid van je gebouw
Behaal verhoogde productiviteit en een lager ziekteverzuim onder medewerkers
Realiseer een waardestijging van je vastgoed

We werken onder meer samen met

WELL Quickscan

Direct inzicht in concrete stappen die de gezondheid van een gebouw kunnen verbeteren? Met de WELL Quickscan ontdek je aan de hand van een nulmeting de mogelijkheden op het gebied van licht-, lucht- en materiaalgebruik. Daarnaast kijkt de WELL energiescan ook naar aanvullende aspecten zoals mentale gezondheid en de inrichting van werkplekken. Kortom: met WELL ontdek je hoe je gebouw kan bijdragen aan productiviteit, gedrag en welzijn.

Samen met onze consultants doorloop je het WELL assessment. In de rapportage die je daarna van ons ontvangt, staat precies waar je nu staat en welke veranderingen je door kunt voeren om gebouwen gezonder te maken voor gebruikers. Het resultaat? Een compleet overzicht van de beste maatregelen voor jouw project, budget en tijdsframe. Onze consultants bieden vervolgens begeleiding tijdens het volledige implementatieproces van de maatregelen.

Well certificering
WELL Building Standard

WELL Certificering

De WELL Building Standard biedt je de mogelijkheid om een onafhankelijke beoordeling te krijgen met een WELL certificering. Hiermee toon je direct aan investeerders, huurders of gebruikers van het pand welke maatregelen er zijn doorgevoerd.

Voordat het WELL Building certificaat behaald kan worden, moet eerst de nodige bewijslast worden verzameld. Onze consultants beoordelen de gezondheidsmaatregelen in het gebouw en helpen bij het opstellen van alle benodigde documentatie voor elk van de tien categorieën. Zo kun jij een zo hoog mogelijke certificering behalen. Met aantoonbaar meer aandacht voor het comfort en de gezondheid van de gebruiker zorgt de WELL certificering voor een aanzienlijke waardeverhoging van je vastgoed!

WELL toepassen?

Benieuwd wat er te behalen valt door te voldoen aan de eisen van de WELL Building Standard? CFP heeft dankzij haar jarenlange ervaring met gezond bouwen een unieke kijk op toekomstbestendige en gezonde gebouwen. Bekijk de cases in ons portfolio en laat je inspireren door de vele mogelijkheden van groene gebouwen.

WELL Nederland

“De WELL Quickscan is speciaal door CFP Green Buildings ontwikkeld en brengt de belangrijkste maatregelen snel en nauwkeurig in kaart.”

– Sander van den Berg, CFP Green Buildings

Veelgestelde vragen over WELL

Wat is de WELL Building Standard?

De WELL Building Standard biedt een internationaal erkende manier om het effect van groene gebouwen op de gezondheid van mensen te meten en te beoordelen. Aan de hand van 11 criteria wordt er gekeken naar verbeterpunten voor een goed klimaat en een gezonde leef- en werkomgeving.

Waarom een WELL certificering?

Een WELL certificering toont aan hoe het gesteld is met het binnenklimaat van een gebouw en welke invloed het heeft op het welzijn van de gebruikers ervan. Een hoge score laat niet alleen zien dat het gebouw bijdraagt aan een gezonde leef- en werkomgeving, maar zorgt ook voor een waardestijging.

Hoe krijg ik een WELL certificaat?

Om in aanmerking te komen voor een WELL certificering moeten gezonde gebouwen voldoen aan verschillende criteria die bijdragen aan een gezonde werk- en leefomgeving. Voordat het WELL certificaat behaald kan worden, moet er bewijslast worden geleverd die aantoont dat de gezondheidsmaatregelen zijn doorgevoerd. CFP Green Buildings kan je bij dit proces naar een WELL certificering helpen. 

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment