GIM en CFP Green Buildings maken verduurzaming in België schaalbaar

In een nieuwe samenwerking hebben GIM en CFP Green Buildings hun krachten gebundeld om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop vastgoedverduurzaming wordt benaderd. Deze samenwerking heeft geleid tot een nieuwe benadering van het verstrekken van hoogwaardige data voor vastgoed in België en de mogelijkheid om vastgoedeigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun eigendommen.

De samenwerking tussen CFP en GIM

Het verhaal begint met de ambitie om de vastgoedsector in België te verduurzamen. Om deze ambitie te verwezenlijken, was hoogwaardige data nodig om de Green Buildings Tool van CFP te voeden om de juiste verduurzamingsinzichten te krijgen. In België variëren de beschikbare databronnen, waaronder kadastrale gegevens, in kwaliteit en regionale specificiteit.

Belmap Hero

Zo kwam Belmap in het vizier, GIM’s 3D digitale tweeling van de bebouwde omgeving die een volledig inzicht verschaft in gebouwkenmerken voor de hele Benelux.

Een eerste diepgaande test bevestigde dat de gegevens en het kwaliteitsniveau precies waren wat nodig was. Door de data van Belmap in de Green Buildings Tool te integreren, is er nu nog minder data van vastgoedfinanciers en eigenaren nodig om hen te voorzien van een accuraat duurzaamheidsadvies, inclusief businesscase.

Wat kan deze data voor banken en financierders betekenen?

Het hebben van de juiste data is onmisbaar bij het verduurzamen van gebouwen. Niet alleen voor het maken van een businesscase voor verduurzaming, maar ook voor het opstellen van rapportages en het inschatten van risico’s is data van cruciaal belang. Nanda Verschoor, Head of International Operations bij CFP Green Buildings: “Met de juiste data maak je eenvoudig en snel een duurzaamheidsrapport op maat: van individueel gebouw tot volledig portfolio. Je kunt hierbij de focus leggen op ESG of behaalde financiële besparingen, maar ook op PCAF of CRREM. Door de intregratie van Belmap in de Green Buildings Tool, kunnen we banken en andere klanten snel van de juiste inzichten en data voorzien.” Bart Thomas van GIM vult aan: “De kwaliteit van de data staat centraal in onze geïntegreerde visie en aanpak. Wij combineren in Belmap meer dan 60 hoogwaardige bronnen met locatiegegevens van partners alsook inzichten die afgeleid worden uit in-house ontwikkelde algoritmen. Daarnaast communiceren we steeds transparant naar onze klanten toe over de datakwaliteit via de beschikbare betrouwbaarheidsindicatoren. Hierdoor is Belmap een waardevolle databron voor verzekeraars, maar zeker ook voor financierders.“

Snel inzicht in de juiste duurzame stappen

Voor investeerders die hun portfolio willen verduurzamen, biedt de integratie van Belmap met de Green Buildings Tool een gebruiksvriendelijke oplossing.

Green Buildings Tool België

Klanten kunnen snel inzicht krijgen in de staat van hun vastgoed, de beschikbare mogelijkheden, de verwachte rendementen en waarderingen van duurzame investeringen. Dit bespaart de moeite om veel gegevens zelf te verzamelen, zoals de oppervlakte van het pand.

Het resulteert in een betere gebruikerservaring en meer gebruiksgemak, waardoor klanten zich kunnen concentreren op het nemen van duurzame stappen zonder zich te hoeven verdiepen in complexe data-analyse.

De toekomst van de samenwerking

De toekomst ziet er veelbelovend uit voor GIM en CFP Green Buildings. Bart: “Samen met CFP streven we er naar om een groot deel van de bankensector in België te bedienen en de modellen te verfijnen met behulp van de uitgebreide Belmap-gegevens. Bovendien willen we deze service uitbreiden naar andere sectoren en toepassingen, zoals verzekeringen, warmtenetwerken en lokale besturen. ”

Deze ambities sluiten naadloos aan op de ambities van CFP Green Buildings. Nanda: “CFP is actief in 26 landen en er worden steeds meer landen toegevoegd aan de Green Buildings Tool. Daarbij zijn we continu bezig met het uitbreiden van de data, waarbij ons doel is dat ieder gebouw ter wereld een digital twin krijgt.”

De samenwerking tussen GIM en CFP Green Buildings belooft een duurzame toekomst voor vastgoedeigenaren en een significante bijdrage aan de verduurzaming van de vastgoedsector in België én daarbuiten.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment