Krijg uitgebreid inzicht in de mogelijkheden om je gebouwen rendabel te verduurzamen met onze volledig geautomatiseerde consultant.
Deze bedrijven gingen je al voor
Maak de verduurzaming van gebouwen en woningen eenvoudig en overzichtelijk met behulp van onze handige tool. Met onze geautomatiseerde consultant heb je alle informatie over de gebouwen in je portfolio op één plek.
Portfolio’s waarin veel grote gebouwen zijn opgenomen, kennen zowel duurzame risico’s als duurzame mogelijkheden. De Green Buildings Tool scant portfolio’s met honderdduizenden assets. Zo kunnen we je precies laten zien waar investeringen de meeste impact hebben en waar de potentiële besparingen het grootst zijn. De scan kan per doel, sector, gebouw of gewenste doorsnede worden uitgevoerd. Waar start jij?
Met de Green Buildings Tool stel je snel en eenvoudig rapportages op maat samen, van een individueel gebouw tot een compleet vastgoedportfolio. Of je nu de focus wilt leggen op ESG, CO2-reductie, financiële besparingen, of het verbeteren van energielabels, de rapportages bieden een helder overzicht van de huidige prestaties en mogelijkheden.
De rapportages laten in detail zien wat de businesscase van jouw gebouwen is. Ze bevatten specificaties, maatregelen en de bijbehorende opbrengsten, en bieden een overzichtelijke manier om investeringen en terugverdientijden te berekenen en te delen. Dit maakt de rapportages het ideale startpunt voor ieder verduurzamingstraject.
Voor gebouweigenaren en financiële instellingen zijn CO2- en ESG-rapportages steeds belangrijker. Ze vormen de basis voor besluitvorming door aandeelhouders, financiers en potentiële kopers. CFP helpt klanten rapportages te maken volgens erkende standaarden zoals PCAF, CRREM en GRESB, zodat je voldoet aan de eisen van stakeholders en duurzaamheid inzichtelijk maakt.
In de Green Buildings Tool is de CRREM-module geïntegreerd om vastgoedeigenaren, investeerders en beheerders te helpen hun portefeuille af te stemmen op de klimaatdoelstellingen van Parijs. De module analyseert het energieverbruik en de CO2-intensiteit van gebouwen en geeft inzicht in het risico op ‘stranded assets’. Door middel van decarbonisatietrajecten en geplande maatregelen kunnen gebruikers eenvoudig monitoren hoe hun vastgoedportfolio presteert en welke verbeteringen nodig zijn om toekomstbestendig te blijven.
Maak de financiële en logistieke aspecten van jouw verduurzamingstraject inzichtelijk met behulp van de roadmap in de Green Buildings Tool. In de roadmap zie je in één oogopslag hoe een business case zich verhoudt tot de tijd door de financiële planning naast de technische planning te leggen.
Je kunt de verschillende maatregelen voor ieder gebouw in je portfolio apart inplannen. Zo zie je direct de verwachte CO2-besparingen, behaalde energielabels en bijbehorende investeringen van je duurzame gebouwen op ieder punt in de tijd.
Ontdek zelf de voordelen van de Green Buildings Tool en bekijk de mogelijkheden.
De Green Buildings Tool is in staat om vastgoed portfolio’s geautomatiseerd te doorlopen en te toetsen op de green bond criteria. Hierdoor kan deze worden ingezet om grote portefeuilles in één keer te analyseren. Zo zie je direct welk vastgoed geschikt is om groene obligaties uit te geven. Met behulp van onze slimme tool hebben we inmiddels al meer dan 10 miljard euro helpen uitgeven aan green bonds, zoals de green bonds van Argenta, Nationale Nederlanden en ING.
Duurzaamheid betrekken bij taxaties? Ontdek de voordelen van de Duurzaamheidsparagraaf Module (DuPa Module). Krijg direct inzicht in de duurzaamheidskenmerken van vastgoed en zie hoe dit zich vertaalt naar energie-efficiëntie, klimaatbestendigheid en de businesscase, allemaal conform DuPa 2.0. Verbeter je taxaties, versterk de waarde van je analyses en draag bij aan een duurzamere vastgoedwereld. Maak duurzaamheid niet alleen een overweging, maar een strategisch voordeel in je taxatieproces. We laten je precies zien welke innovatieve verduurzamingsmogelijkheden je kunt doorvoeren in je gebouw.
Wil je concreet aan de slag met verduurzamen? De DuPa Module kan naadloos gebruikt worden in combinatie met de Green Buildings Tool. Op deze manier krijg je een compleet beeld van de huidige stand van zaken, de te nemen maatregelen en de bijbehorende business case voor verdere verduurzaming.
Op de lange termijn worden gebouwen blootgesteld aan toenemende klimaatrisico’s zoals windstoten, hittestress en overstromingen. Deze risico’s hebben niet alleen gevolgen voor het gebruik en onderhoud van gebouwen, maar spelen ook een steeds grotere rol bij het verkrijgen van financiering. Door risico’s te identificeren en klimaatadaptief te bouwen, kun je schade voorkomen, waardebehoud garanderen en zelfs waardestijging realiseren.
Met de Klimaatadaptatie Scan in de Green Buildings Tool krijg je inzicht in de fysieke risico’s van je gebouw(en). Voer eenvoudig de postcode in en ontdek welke klimaatrisico’s van toepassing zijn. Zo kun je gericht stappen zetten om je vastgoed toekomstbestendig te maken. Benieuwd wat klimaatadaptiviteit voor jouw gebouw betekent?
De Green Buildings Tool werkt in 70 landen, met grote implementaties in Nederland, UK, België en Australië. Tien landen in Europa, de USA, Canada en meerdere landen in Azië worden in de komende tijd uitgerold. Ook grote multinationals kunnen dus gemakkelijk gebruik maken van de Green Buildings Tool.
Dankzij de dynamische weergaven op het gebied van duurzaamheid, energieverbruik en circulariteit, kunnen weloverwogen keuzes gemaakt worden. Zo kun je precies zien hoeveel investeringen er gedaan moeten worden om Net Zero te worden.
Met de online tool Heel NL Groen maken we verduurzaming toegankelijk voor iedereen. Of het nu gaat om sportaccommodaties, zorginstellingen, kantoren of scholen – via Heel NL Groen krijg je eenvoudig advies en toegang tot duurzame oplossingen, van analyse tot uitvoering.
De eerste uitrol van Heel NL Groen begon als Sport NL Groen, een samenwerking met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Hiermee ondersteunen we al 30.000 sportaccommodaties en 70 sportbonden bij het verduurzamen van hun gebouwen. De tool helpt sportclubs niet alleen om kosten te besparen en complexiteit weg te nemen, maar draagt ook bij aan een gezondere en toekomstbestendige sportsector.
Met Heel NL Groen breiden we dit model verder uit naar andere sectoren, zoals de financiële sector, zorg en overheid. Wil jij weten wat er mogelijk is?
Green Buildings Tool | Basic | Premium | Full |
---|---|---|---|
Energielabels, businesscase en CO2 van portfolio, gebouwen en woningen |
|
|
|
EPC, energielabel wizard |
|
|
|
Verduurzamingsplan per pand |
|
|
|
Routekaart naar Paris Proof en Net Zero |
|
|
|
Green bond analyse en support, nulmetingen |
|
|
|
Green buildings houden rekening met het milieu. Tijdens de bouw worden er technieken toegepast die het energie-, afval- en waterverbruik minimaliseren. Ook bestaande gebouwen kunnen veranderingen doorvoeren en zo een green building worden. Groene gebouwen zijn te vinden op uiteenlopende plekken: van scholen en huizen tot sportclubs en kantoren.
Green buildings hebben tal van voordelen. Dankzij verschillende technieken ligt het energieverbruik lager en wordt er minder CO2 uitgestoten. Gebruikers profiteren van een lagere energierekening en een beter leefklimaat. Voor investeerders en vastgoedbeheerders zorgen groene gebouwen voor hogere opbrengsten.
Een groen gebouw begint al bij het ontwerp. Zo moet er gekeken worden naar het gebruik van duurzame bouwmaterialen, groene energie en een goede fit met de omgeving waarin het gebouw staat. Bestaande gebouwen kunnen verduurzaamd worden met behulp van het juiste isolatiemateriaal en aanvullende energiebesparingsmaatregelen.
De Green Buildings Tool (GBT) is een digitale tool die is ontworpen door CFP om de energie-efficiëntie van vastgoed te beoordelen. Gebruikers kunnen deze tool gebruiken om de energieprestaties van gebouwen te analyseren en actuele energieprestatie-scores of certificaten op te halen (daadwerkelijk of geschat, afhankelijk van de beschikbare gegevens). Daarnaast berekent de GBT de CO2-uitstoot en biedt het op maat gemaakte aanbevelingen voor energie-efficiëntieverbeteringen op gebouwniveau. Of het nu gaat om een individueel gebouw of een volledig portfolio, deze tool biedt gepersonaliseerde inzichten om duurzamer vastgoedbeheer te ondersteunen.
De tool biedt waardevolle inzichten om de energie-efficiëntie van je vastgoedportfolio te verbeteren. Door factoren zoals investeringen, energiebesparing, CO₂-reductie en verbeteringen in lokale energielabels te analyseren, ondersteunt de tool strategische besluitvorming. Bovendien genereert de tool overtuigende businesscases op zowel gebouwniveau als portfolioniveau, waarmee het management gefundeerde beslissingen kan nemen over investeringen en financiering.