Green Buildings Tool

Krijg uitgebreid inzicht in de mogelijkheden om je gebouwen rendabel te verduurzamen met onze volledig geautomatiseerde consultant.

Deze bedrijven gingen je al voor

Alle voordelen van de Green Buildings Tool

Maak de verduurzaming van gebouwen en woningen eenvoudig en overzichtelijk met behulp van onze handige tool. Met onze geautomatiseerde consultant heb je alle informatie over de gebouwen in je portfolio op één plek.

De roadmap naar Paris Proof en
Net Zero

Maak de financiële en logistieke aspecten van jouw verduurzamingstraject inzichtelijk met behulp van de roadmap. In de roadmap zie je in één oogopslag hoe een business case zich verhoudt tot de tijd door de financiële planning naast de technische planning te leggen.

Je kunt de verschillende maatregelen voor ieder gebouw in je portfolio apart inplannen. Zo zie je direct de verwachte CO2-besparingen, behaalde energielabels en bijbehorende investeringen van je duurzame gebouwen op ieder punt in de tijd.

Groene gebouwen
Green Buildings

Snelle rapportages

Met behulp van de Green Buildings Tool maak je gemakkelijk een rapport op maat: van individueel gebouw tot volledig portfolio. Leg de focus op ESG, behaalde financiële besparingen of onderzoek de mogelijkheden voor het verbeteren van de energielabels van je gebouwen.

Onze rapportages laten je in detail zien wat jouw businesscase is. Zo vind je het totaalplaatje met specificaties, maatregelen en bijbehorende opbrengsten. De rapportages bieden een overzichtelijke manier om je investeringen en terugverdientijden uit te rekenen en te delen. Het is het beginpunt van ieder verduurzamingstraject.

Hulp bij de informatieplicht

Twijfel je over de verplichtingen omtrent groene gebouwen in je portfolio? De Green Buildings Tool vertelt je of je vastgoed valt onder de informatieplicht. Vervolgens rapporteer je in een handomdraai over jouw energiebesparende maatregelen.

Alle implementaties per gebouw worden overzichtelijk in kaart gebracht. Zo helpen we je voldoen aan de informatieplicht én daar voorbij. Je ontdekt namelijk ook meteen welke besparingsmaatregelen je in de toekomst nog kunt nemen op weg naar een energieneutraal gebouw! Een bijkomend voordeel: je realiseert een tijdsbesparing van maar liefst 75% bij het maken van rapportages.

Duurzame gebouwen

Vraag een demo aan

Ontdek zelf de voordelen van de Green Buildings Tool en bekijk de mogelijkheden.

Internationaal verduurzamen

De Green Buildings Tool werkt in 70 landen, met grote implementaties in Nederland, UK, België en Australië. Tien landen in Europa, de USA, Canada en meerdere landen in Azië worden in de komende tijd uitgerold. Ook grote multinationals kunnen dus gemakkelijk gebruik maken van de Green Buildings Tool. 

Dankzij de dynamische weergaven op het gebied van duurzaamheid, energieverbruik en circulariteit, kunnen weloverwogen keuzes gemaakt worden. Zo kun je precies zien hoeveel investeringen er gedaan moeten worden om Net Zero te worden.

Internationale groene gebouwen

Green bonds

De Green Buildings Tool is in staat om vastgoed portfolio’s geautomatiseerd te doorlopen en te toetsen op de green bond criteria. Hierdoor kan deze worden ingezet om grote portefeuilles in één keer te analyseren. Zo zie je direct welk vastgoed geschikt is om groene obligaties uit te geven. Met behulp van onze slimme tool hebben we inmiddels al meer dan 10 miljard euro helpen uitgeven aan green bonds, zoals de green bonds van Argenta, Nationale Nederlanden en ING.

Nulmetingen

Portfolio’s waarin veel grote gebouwen zijn opgenomen, kennen zowel duurzame risico’s als duurzame mogelijkheden. Onze tool scant portfolio’s tot 500.000 assets. Zo kunnen we je precies laten zien waar investeringen de meeste impact hebben en waar de potentiële besparingen het grootst zijn. De energiescan kan per sector, gebouw of gewenste doorsnede worden uitgevoerd. Waar start jij?

Circulaire gebouw
Energieneutraal gebouw

Sport NL Groen

Benieuwd naar het verduurzamingspotentieel van jouw sportclub? In samenwerking met NOC*NSF dragen we bij aan het realiseren van groene gebouwen in de sportsector. Als sportondernemer of vereniging kun je daarom gratis bij ons terecht voor advies over maatregelen die jij kunt nemen. Zo helpen we sportclubs om toekomstbestendig te worden en te blijven. Door complexiteit weg te nemen en kosten te verlagen, dragen we bij aan meer gezonde gebouwen voor heel sportend Nederland. Bekijk snel welke mogelijkheden er voor jouw sportclub zijn.

Alles op een rijtje

Green Buildings Tool Basic Premium Full

Energielabels, businesscase en CO2 van portfolio, gebouwen en woningen

EPC, energielabel wizard

Verduurzamingsplan per pand

Routekaart naar Paris Proof en Net Zero

Green bond analyse en support, nulmetingen

Veel voorkomende vragen

Wat zijn green buildings?

Green buildings houden rekening met het milieu. Tijdens de bouw worden er technieken toegepast die het energie-, afval- en waterverbruik minimaliseren. Ook bestaande gebouwen kunnen veranderingen doorvoeren en zo een green building worden. Groene gebouwen zijn te vinden op uiteenlopende plekken: van scholen en huizen tot sportclubs en kantoren.

Wat zijn de voordelen van green buildings?

Green buildings hebben tal van voordelen. Dankzij verschillende technieken ligt het energieverbruik lager en wordt er minder CO2 uitgestoten. Gebruikers profiteren van een lagere energierekening en een beter leefklimaat. Voor investeerders en vastgoedbeheerders zorgen groene gebouwen voor hogere opbrengsten.

Hoe maak je gebouwen duurzaam en groen?

Een groen gebouw begint al bij het ontwerp. Zo moet er gekeken worden naar het gebruik van duurzame bouwmaterialen, groene energie en een goede fit met de omgeving waarin het gebouw staat. Bestaande gebouwen kunnen verduurzaamd worden met behulp van het juiste isolatiemateriaal en aanvullende energiebesparingsmaatregelen.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment