Over CFP Green Buildings

Onze missie? Alle gebouwen en woningen verduurzamen. Met behulp van onze consultants en online tools maken we van iedereen een duurzaamheidsmanager. Met de juiste inzichten kan iedereen zelf aan de slag met verduurzamen!

De missie van CFP

Alle gebouwen en woningen verduurzamen, dat is onze missie! Maar hoe doen we dat? CFP is begonnen als consultant, en heeft de succesvolle ervaring met meer dan 400.000 gebouwen vertaald naar online tools voor iedereen. Hierdoor kan iedereen gebouwen verduurzamen met zijn eigen installateurs, zijn eigen aannemers en zijn eigen bank. De hele bouwsector is hierdoor in staat om zelf te verduurzamen. CFP Green Buildings is gegroeid van een schaal van 3.000 gebouwen per jaar verduurzamen naar meer dan 3.500.000 gebouwen per jaar in een groeiend aantal landen.  

We werken onder andere samen met

Onze impact 

Van het Van Gogh Museum en gemeente Rotterdam tot de ING Bank en het World Port Center: we zijn de keten aan het veranderen. We maken verduurzaming inzichtelijk en toegankelijk. Voor elke stakeholder heeft dit voordelen. De bank kan meer green bonds uitgeven, krijgt een lager risicoprofiel, tevreden klanten en kan CO2-reductie rapporteren. De gebouweigenaar heeft lagere energiekosten, een kwalitatief, duurzaam en gezond gebouw en reduceert CO2-uitstoot. De huurders hebben lagere service kosten, energiekosten en CO2-uitstoot en een gezondere leefomgeving. De installateurs en aannemers krijgen meer opdrachten, kwalitatief betere gebouwen en hoogwaardiger werk. Fabrikanten krijgen meer invloed op de markt, kunnen meer innovatie doorvoeren, reduceren CO2-uitstoot en hebben meer impact.  

Verduurzaming versnellen

CFP is actief binnen diverse organisaties om verduurzaming te versnellen. Managing director, Bram Adema, zit in de raad van toezicht van MVO Nederland, in de adviesraad van Saxion voor de master Real Estate en is bestuurslid van de Dutch Green Building Council. We werken daarnaast samen met Duurzaam Gebouwd en Facility Management Nederland en zijn altijd op zoek naar nieuwe ontdekkingen en ontwikkelingen. De activiteiten van CFP leverde in 2022 een nominatie op voor de Koning Willem 1 prijs voor duurzaam ondernemerschap. 

B-corporation

Onderdeel van wereldwijde B Corp gemeenschap

CFP Green Buildings heeft de officiële erkenning als B Corporation (B Corp), een prestigieuze titel die ons bedrijf onderscheidt als een leider op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Om een B Corp te worden, moet je voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordingsplicht. Het draait niet alleen om het behalen van de certificering; de B Corp-beweging, streeft naar een economie die alle mensen, gemeenschappen en de planeet ten goede komt.

De grenzen verleggen

Je vindt ons inmiddels in 26 landen en we blijven onze grenzen verleggen. Dit doen we onder andere door middel van wetenschappelijk onderzoek, informatieve artikelen en evenementen. Zo deed Floor onderzoek naar Smart Building Technology en organiseert Olivier een varende excursie waarin hij zijn hobby als vogelaar combineert met het thema biodiversiteit in de bebouwde wereld. We organiseren periodiek het Green Buildings Event, waar diverse workshops, keynotes en innovaties voorbijkomen. Daarnaast worden er CFP Innovatiedagen georganiseerd, waarbij er ruimte is voor innovatieve bedrijven om hun innovatie te pitchen. Tot slot houden we ieder jaar de Green Buildings Regatta, een zeilrace waarbij we diverse partijen uit de sector samenbrengen om hun creatieve energie te laten stromen.

De certificaten van CFP Green Buildings

We zijn groen voor elkaar

Duurzaamheid gaat voor ons verder dan de juiste bouwmethodes en efficiënt omgaan met energie. We willen bijdragen aan een toekomst die wordt gebouwd door en voor gelukkige, gezonde en veilige mensen. Daarom zetten we ons niet alleen actief in voor de verduurzaming van gebouwen, maar dragen we ook bij aan de gezondheid in gebouwen. Daarnaast steunen we projecten die klimaatverandering tegengaan. Zo doen we mee aan de 2 Degrees Noordpool Expeditie, waarbij belangrijke sneeuwmetingen worden verricht. Ook zijn onze teamleden betrokken bij duurzaamheidsprojecten in Nepal en Kenia.

Werken bij CFP?

Ook bijdragen aan een duurzame toekomst? Kom het team van CFP versterken. Bekijk snel onze vacatures!

Het CFP Team

Bram Adema

Managing Director

Karin Eijkholt – Tiemens

Manager Backoffice

Claudia Maters

Office Manager

Talitha van den Berg

Office Manager

Maayke Huising

Office Manager

Maxime Grasman

Office Manager

Marloeke van Bussel

Customer Care Support

Danja Snoeijen

MarCom Manager

Nanda Verschoor

Head of International Operations

Andres Barrera

Head of Sales

Bram Weggemans

Product Owner

Simon van Luik

Product Owner

Catherine Luyt

Product & Account Manager

Jhonattan Maldonado

Project Manager & Business Development

Theodor Azbej

Project en Account Manager

Liang Tan

Regional Director APAC

Claire den Hertog

Business Developer Sport NL Groen

Simone Tabor

Managing Partner

Marnix Balke

Senior Consultant & Project Manager

Ilmar Bouwer

Senior Consultant

Youp van der Zande

Senior Consultant

Yannick Heirbaut

Senior Consultant

Pien ter Beek

Senior Consultant

Lian van Uem

Senior Consultant

Inge Westerink

Consultant

Milan Maintz

Consultant

Stan Thomas

Consultant

Puck Schoon

Consultant

Joost van der Meijs

Associate

Faith Eschweiler

Associate

Annemijn Visser

Associate

Dennie Oosterbaan

CISO

Jarno Schimmelpennink

Lead Product Development

Sander van den Berg

Product Developer

Pepijn de Jong

Software Engineer

Remko Seelig

Cloud Infra Specialist

Bart Vreeken

Software Engineer

Marco Voorbraak

Software Engineer

Nico de Jonghe

Software Engineer

Robin van den Berg

Software Engineer

Ben jij onze nieuwe collega?

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment