NEXT Delft gezond de toekomst in met de WELL Building Standard

Het binnenklimaat van een gebouw heeft grote invloed op de gezondheid van haar gebruikers. Maar op welke manier kun je een gebouw gezonder maken? ASR Dutch Science Park Fund (a.s.r.) en CFP Green Buildings bundelen de krachten en gaan samen aan de slag om NEXT Delft met de WELL Building Standard optimaal gezond in te richten.

Om innovatieve bedrijven te behouden en nieuwe bedrijven aan te trekken laat a.s.r. een nieuw kantoorgebouw bouwen op de TU Delft Campus voor innovatieve scale-ups, mkb-bedrijven en corporates: NEXT Delft. Het gebouw voorziet innovatieve bedrijven van huisvesting en voorzieningen, waardoor ze actief kunnen groeien en doorstromen op de campus.

Gezond de toekomst in

Inmiddels zijn de WELL-maatregelen geïmplementeerd in de ontwerpplannen voor NEXT Delft. Zo wordt er bij de ontwikkeling o.a. veel aandacht besteed aan de installaties voor een optimaal binnenklimaat. Aan de binnen- en buitenkant van het pand is er voldoende groen aanwezig en worden gebruikers van het gebouw gestimuleerd om voldoende te bewegen. Bij de inrichting is er oog voor detail en worden Delfts Blauwe elementen toegepast om de sterke connectie met de directe omgeving te laten zien.

Inclusief beeld van duurzaamheid en gezondheid voor gebouwgebruikers

NEXT Delft

Luc Joosten, Fund director van ASR Dutch Science Park Fund: “Het afgelopen jaar heeft extra duidelijk gemaakt dat een gezonde werkomgeving van groot belang is voor het welbevinden van mensen en hun productiviteit. Namens het fonds neemt a.s.r. als eigenaar van NEXT Delft de verantwoordelijkheid om een duurzame, gezonde, inspirerende en toekomstbestendige omgeving te creëren waarin mensen prettig kunnen werken. Daarom kijken wij bij de realisatie van NEXT Delft niet alleen naar de duurzaamheid van het gebouw (BREEAM Excellent) maar creëren we ook een duurzame en gezonde werkomgeving door toepassing van de WELL Building Standard.”

De WELL Building Standard

De WELL certificering biedt een praktische aanpak voor de realisatie van een gezond en productief gebouw. Berber Veenstra, WELL-consultant bij CFP: “De WELL-features zorgen voor een inclusief beeld van gezondheid en zijn onderverdeeld in 11 categorieën: Air, water, nourishment, light, movement, thermal comfort, sound, materials, mind, community en innovation. Aan de hand van deze categorieën bepalen we samen met a.s.r. en projectontwikkelaar Stone 22 welke maatregelen voor NEXT Delft toepasbaar zijn. De sterke drive van a.s.r. om hier een optimaal gezond gebouw van te maken zorgt voor grote impact waarmee een nieuwe standaard wordt gezet.”

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment