Toekomstbestendige gebouwen

Creëer toekomstbestendige duurzame gebouwen door aan de slag te gaan met circulariteit, biodiversiteit, klimaatadaptiviteit en CO2 benchmarking.

Toekomstbestendige duurzame gebouwen

Toekomstbestendige gebouwen zijn adaptief, flexibel en gezond. Ze zijn geschikt voor de volgende generaties, waarin gezond en groen leven de norm is. Onze consultants helpen je bij het ontdekken én implementeren van manieren om bestaande gebouwen toekomstbestendig te maken.

De voordelen
Eenvoudig inzicht in de duurzaamheidsprestatie van je gebouwen
Ontdek waar je staat met onze scans
Een adviestraject op maat
Aan de slag met veelbelovende besparingsmogelijkheden

We werken onder meer samen met

Op weg naar een circulair gebouw

Onze gebouwen dragen voor 50% bij aan het onttrekken van virgin materials aan de aarde en voor 40% aan het weggooien daarvan. Daarnaast zijn gebouwen verantwoordelijk voor 40% van onze vervuiling. Wij helpen je bij het zetten van stappen op het gebied van circulariteit. Ontdek wat onze circulaire quickscan, ons adviestraject op maat en onze ondersteuning bij circulair onderhoud voor jou kunnen betekenen!

Waarom circulaire gebouwen?

In 2050 moeten alle gebouwen circulair zijn. Minder dan de helft van de wereldbevolking gebruikt momenteel vrijwel alle hulpbronnen die er op aarde zijn. Tel daarbij op dat de wereldbevolking toeneemt en het is duidelijk dat er iets moet gebeuren om met elkaar van één planeet te kunnen leven. 

De noodkreet om een circulaire economie neemt dan ook rap toe. Dat kan alleen als gebouwen en woningen ook circulair worden. Dat betekent geen verbruik van nieuwe natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen, maar hergebruik van materialen. Neem contact met ons op en ga zelf aan de slag met het realiseren van een circulair gebouw!

Circulariteit
Duurzame gebouwen

Ontdek waar je staat met de Circulaire Quickscan

In een volledig circulair gebouw worden geen grondstoffen verbruikt. Er is geen sprake van materialen of afval dat niet herbruikt wordt. Met onze Circulaire Quickscan ontdek je in hoeverre jouw gebouw al circulair is. Welke grondstoffen zijn er verbruikt en wat kun je doen om stappen te zetten richting een circulair gebouw? De scan geeft handvaten om vervolgstappen te zetten. Denk aan het verfijnen van de cijfers, het opstellen van maatregelen en het opstarten van een project.

Onderhoud op een circulaire manier

Bestaande gebouwen en woningen hebben onderhoud nodig. Door in het onderhoudsproces circulariteit centraal te stellen, kun je stapsgewijs circulariteit realiseren. CFP kan je helpen bij het opstellen van een circulair onderhoudsplan met gebruik van de bestaande onderhoudsbudgetten. Zo kan ook jouw gebouw straks circulair onderhouden worden! 

Creëer klimaatadaptieve gebouwen 

Op de lange termijn worden gebouwen blootgesteld aan toenemende klimaatrisico’s zoals windstoten, hittestress en overstromingen. Het is van belang om deze risico’s voor jouw gebouw te kennen, omdat ze vandaag de dag invloed hebben op het verlenen van financiering. Door te bouwen met oog op de toekomst, kan het voortbestaan van de gebouwen worden veilig gesteld. Klimaatadaptief bouwen zorgt zo niet alleen voor waardebehoud, maar zelfs voor waardestijging.

Je risicoportfolio assessment

Benieuwd naar de klimaatrisico’s van jouw gebouw(en)? In onze Klimaatadaptatie Scan ontdek je ze. Vul simpelweg de postcode in en ontdek welke risico’s voor jouw gebouw van toepassing zijn.

Aan de slag met onze Klimaatadaptatie Scan of meer weten over wat klimaatadaptiviteit voor jouw gebouw betekent?

Onze CO2 Benchmark

Als je aan de slag gaat met het creëren van circulaire en duurzame gebouwen, speelt ook de CO2 footprint van je pand een belangrijke rol. De CO2 Benchmark van CFP Green Buildings maakt de milieubelasting van gebouwen inzichtelijk. Dankzij onze objectieve meetlat kan de CO2-uitstoot van verschillende gebouwen worden vergeleken. 

Weten hoe jouw gebouw scoort op CO2 uitstoot? Gebruik onze CO2 Benchmark. Dankzij onze uitgebreide database kun je jouw gebouw vergelijken met minimaal 50 referentiegebouwen. Zo krijg je niet alleen inzichtelijk hoe het pand nu presteert, maar ontdek je ook verschillende besparingsmogelijkheden.

Circulaire gebouwen

Het belang van biodiversiteit

De biodiversiteit wereldwijd is de afgelopen decennia flink afgenomen. Zo wordt meer dan 50% van de soorten met uitsterven bedreigd. Hoewel het gevaar van klimaatverandering en het belang van de circulaire economie steeds vaker worden benoemd, krijgt biodiversiteit maar weinig aandacht. Dat is onterecht, want biodiversiteit is essentieel voor het menselijk bestaan. Van schoon drinkwater tot voedselgarantie: biodiversiteit staat aan de basis. 

Biodiversiteit een rol laten spelen bij het realiseren van duurzame gebouwen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Veelgestelde vragen over duurzame gebouwen

Wat is circulariteit?

Circulariteit verwijst naar het herbruiken van grondstoffen en het voorkomen van afval. In plaats van een lineaire cyclus waar producten en materialen als afval eindigen, is er sprake van een gesloten cyclus waar geen grondstoffen verloren gaan. 

Wat zijn circulaire gebouwen?

Circulaire gebouwen zijn duurzame gebouwen waarin grondstoffen zoveel mogelijk opnieuw worden gebruikt. Materialen komen via efficiënte cycli zo hoogwaardig mogelijk terug in de economie. Circulaire gebouwen onttrekken niets aan de aarde dat niet opnieuw gemaakt kan worden en creëren geen afval. 

Wat is klimaatadaptief bouwen?

Door klimaatadaptief te bouwen, zijn gebouwen beter bestand tegen weersextremen als gevolg van klimaatverandering. Klimaatadaptieve gebouwen zorgen onder andere voor minder hittestress en wateroverlast en zorgen voor meer biodiversiteit.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment