ISS pakt winst tijdens onstuimige Green Buildings Regatta 2022

Door weer en wind streden 22 teams om de winst tijdens de 17e Green Buildings Regatta. ISS Facility Services Nederland pakte uiteindelijk de winst, gevolgd door PHI Factory / The 2B Collective en FMN die uiteindelijk de 2e en 3e plaats veroverden.

Opening door Marit Bouwmeester

Bijna 300 deelnemers met 22 boten schreven zich in om mee te dingen naar de felbegeerde bokaal van de Green Buildings Regatta in Marina Muiderzand. De dag begon met een warm welkom van Bram Adema en Marit Bouwmeester, waarin bekend gemaakt werd dat CFP Green Buildings Marit ook richting de Olympische Spelen in Parijs in 2024 blijft ondersteunen.

Om deze samenwerking te bekrachtigen, nam Marit de Friese vlag in ontvangst, waarna ze de deelnemers nog even bemoedigend toesprak: “Er staat veel wind vandaag en het blijft als het goed is redelijk droog. Ze verwachten wel windstoten van windkracht 5, dus het wordt zeker niet saai. It giet oan!”

Oefening baart kunst

In de ochtend hadden de teams de mogelijkheid om hun techniek te perfectioneren tijdens een oefenrace. Ook de start werd hierbij geoefend, waarbij 6 boten hun tactiek nog wat moesten bijslijpen vanwege een te vroege start. “Maar wij zeggen altijd: Als je nooit te vroeg start, ga je ook nooit winnen!”, aldus de wedstrijdleiding.

ISS Facility Services Nederland pakte de overwinning

Het startschot werd dit jaar gelost door Maaike Veeningen, namens gemeente Almere, waarmee de zeilrace in onstuimig weer van start ging. De teams trotseerden harde windstoten, regenbuien en dreigend onweer, maar dat mocht het enthousiasme niet drukken. ISS Facility Services Nederland sleepte uiteindelijk de overwinning binnen met boot ‘The Fox’.
PHI Factory / The 2B Collective eindigde op de tweede plaats met boot ‘Onix’. De derde plaats werd veroverd door FMN met boot ‘Leef’.

Na de prijsuitreiking ging het feest nog even door onder begeleiding van de band One Two Trio. We kijken weer terug op een spannende race en een mooi event. Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk dan hier de aftermovie.

Op 15 september 2023 vindt de volgende Green Buildings Regatta plaats. Wil je ook deelnemen? Schrijf je hier in!

Meer weten over dit event?

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment