Word net als CFP Green Buildings ook een B Corp!

CFP Green Buildings heeft recent de officiële erkenning ontvangen als B Corporation (B Corp), een prestigieuze titel die ons bedrijf onderscheidt als een leider op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn heel trots op deze certificering en daarom willen we anderen inspireren om ook onderdeel te worden van de B Corp community!

Wat is een B Corp precies?

Als B Corp maak je deel uit van een wereldwijde gemeenschap van bedrijven die niet alleen winst nastreven, maar ook sociale en ecologische doelen willen realiseren. B Corp organisaties zijn toegewijd aan het creëren van positieve veranderingen voor onze planeet en de gemeenschappen waarin we actief zijn. Om als B Corp erkend te worden, zijn een aantal zaken van belang:

  1. Duurzaamheid. Je bedrijf moet duurzaam zijn en streven naar een positieve impact op het milieu. Denk aan het verminderen van de ecologische voetafdruk, het minimaliseren van afval en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.
  2. Sociale Verantwoordelijkheid. Je bedrijf moet zich inzetten voor sociale rechtvaardigheid en het welzijn van werknemers, klanten, leveranciers en gemeenschappen waarin het actief is. Dit kan onder meer betrekking hebben op eerlijke arbeidspraktijken, diversiteit en inclusie, en maatschappelijke betrokkenheid.
  3. Transparantie. Duurzaam zijn is niet genoeg. Je moet het ook kunnen laten zien. Transparantie over financiën, governance, milieu- en sociale prestaties is cruciaal, net als het communiceren van doelen en de voortgang op het gebied van duurzaamheid.
  4. Positieve Impact. Ook is het belangrijk dat je bedrijf aantoonbaar een positieve impact heeft op de samenleving en het milieu. Dit kan worden gemeten aan de hand van de B Impact Assessment, waarin verschillende aspecten van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid worden geëvalueerd.

Een economie die de wereld ten goede komt

Om een B Corp te worden, moet je voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordingsplicht. Het draait niet alleen om het behalen van de certificering; de B Corp-beweging, streeft naar een economie die alle mensen, gemeenschappen en de planeet ten goede komt.

“Het proces om een B Corp te worden is misschien niet eenvoudig, maar het is zeker de moeite waard. Het vereist een grondige evaluatie van je bedrijfspraktijken, transparantie in je operaties en een sterke toewijding aan duurzaamheid. Het is een uitdaging die we met trots hebben aangenomen en we zijn blij dat we nu officieel erkend worden als een B Corp.”

Nanda Verschoor, Head of International Operations bij CFP Green Buildings

Word ook een B Corp!

Door aan de genoemde kenmerken te voldoen en te streven naar continue verbetering, kun jij ook een erkende B Corporation worden en deel uitmaken van een groeiende gemeenschap van bedrijven die zich inzetten voor een betere wereld. We roepen dan ook iedereen op om zich bij ons aan te sluiten in deze beweging naar een duurzamere toekomst. Of je nu een klein bedrijf bent of een grote onderneming, iedereen kan een verschil maken door een B Corp te worden.

B-Corp CFP Green Buildings

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment