Green Buildings Regatta: de winnaars van vorig jaar laten van zich horen

Ieder jaar wordt de Green Buildings Regatta georganiseerd en het is bijna weer zover. De teams worden gevormd, er wordt hier en daar al getraind en de voorpret is al lang begonnen. In aanloop naar de zeilrace spraken wij de nummers 1 en 2 van vorig jaar en vroegen hen wat de Green Buildings Regatta voor hen nou zo bijzonder maakt.

Enthousiast over de Green Buildings Regatta? Lees hier meer over de volgende editie.

Zowel Tom van Putten (Maasdam) als Bort Nieuwboer (VFM) hebben inmiddels ruime ervaring met de Green Buildings Regatta. Ze laten beiden ook dit jaar de kans niet schieten om mee te dingen naar de felbegeerde bokaal. Tom: “Het wordt de 4e keer dat ik meedoe, maar afgelopen editie was tot nu toe toch de leukste. We wonnen met de boot van Sport NL Groen en de sfeer aan boord was fantastisch. Ook de kapitein was echt leuk en hij liet de mensen aan boord echt in hun kracht.” Bort vult aan: “Naast een zeilevenement is dit ook een van de belangrijkste facilitaire evenementen waar je gewoon bij moet zijn. Je komt veel bekenden tegen uit het werkveld en dat is een belangrijk element. Dit in combinatie met een zeilwedstrijd maakt dat je het beste uit elkaar en uit je team haalt, dat maakt het echt uniek. Wij doen daarom al jaren mee.”

Het zeilen, de sportieve en competitieve elementen en het samenwerken maken de Green Buildings Regatta een dynamisch en uniek event.

– Bort Nieuwboer, VFM

Meedoen met een eigen boot of aansluiten als opstapper

De zeilregatta is geschikt voor iedereen, met of zonder boot. Bort deed jaren mee met een gehuurd schip. “Na een aantal keer kom je erachter hoe de handicaps werken bij de schepen en welk schip je voorkeur heeft. Nu doen we sinds 3 jaar met een eigen schip mee, met eigen schipper. Dat is wel heel fijn. Je bouwt zo een band op met het schip en de schipper. Dat maakt het extra leuk. Je bent beter op elkaar ingespeeld en kent elkaar al.”

Tom deed vorig jaar mee als ‘opstapper’ en sloot aan bij het team van Sport NL Groen. Dit jaar doet hij voor het eerst met een eigen team mee. “Toen we vorig jaar onderdeel waren van een groter team en ook nog wonnen, besloten we meteen dat we dit jaar met een eigen boot mee zouden doen. Het liefst met dezelfde boot en deels dezelfde mensen. Maar we willen nu ook eigen klanten uitnodigen om deze unieke ervaring mee te delen.”

Ook als je niet kan zeilen, is dit een hele leuke, ontspannen manier om kennis te maken met wedstrijdzeilen. Dus als je twijfelt: pak deze kans! Het is een unieke ervaring.

– Tom van Putten, Maasdam

Een bloedstollende zeilrace als hoogtepunt

Op de vraag wat ze het leukste vinden aan de Green Buildings Regatta hoeven beide heren niet lang na te denken. De race staat met stip op nummer 1. Bort: “De hele dag is echt top. Het begint al bij de ontvangst, waarbij wij zelf ook alle ruimte krijgen om onze eigen klanten en relaties te ontvangen. Dan volgt het proefzeilen waarbij alles wordt uitgelegd. Maar het hoogtepunt van de dag is toch wel de wedstrijd zelf.” Tom sluit zich daarbij aan: “De start van de race is echt super spannend. Tijdens het aftellen voel je de spanning oplopen. Je moet echt op het juiste moment op een goede plek zitten en precies goed uitkienen. Dat is erg gaaf om mee te maken. De prijsuitreiking, de borrel en gezelligheid maken de dag verder compleet. Je komt veel mensen tegen uit de branche en er hangt een positieve sfeer.”

De verwachtingen van de komende race

Tom en Bort eindigden vorig jaar als nummer 1 en 2 in de Green Buildings Regatta. Hoewel ze voornamelijk meedoen voor de lol, leggen ze ook dit jaar de lat hoog. Bort: “Het zeilen zelf is voor mij al winnen. Het meedoen is al zo ontzettend leuk. Afgelopen jaar waren we 2x als 1e over de finishlijn, dan komt er wel iets competitiefs naar boven. Maar door onze handicaps, waren we net 2met 12 seconden verschil. Dan baal je stiekem wel een beetje en denk je: waar heb ik nou die 12 seconden laten liggen?” Tom besluit: ”Ja, winnen geeft wel een extra glans aan de regatta. We hopen uiteraard weer hoog te eindigen. De beker staat op kantoor bij Maasdam en we hopen dat we hem weer mee te krijgen dit jaar.”

Tom pakt de winst tijdens de Green Buildings Regatta 2021.
Bort en zijn team tijdens de CFP Green Building Regatta 2021.

Meer weten over dit event?

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment