Eduard van Zuijlen lost startschot tijdens Green Buildings Regatta 2023

Ieder jaar wordt het startschot van de Green Buildings Regatta gelost door een bijzonder persoon. Olympisch zeilster Marit Bouwmeester, burgemeester van Gooise Meren Han ter Heegde en voormalig directeur van Fight Cancer Limore Noach stonden al eens met het startpistool in hun hand. Dit jaar is het aan Eduard van Zuijlen, burgemeester van Enkhuizen, om het startschot te lossen.

Een bijzonder moment: het startschot

Het startschot is altijd een bijzonder moment voor de deelnemers van de regatta. Tom van Putten, winnaar van een vorige editie van de Green Buildings Regatta: “De start van de race is echt super spannend. Tijdens het aftellen voel je de spanning oplopen.” Dit jaar wordt het startschot gelost door niemand minder dan Eduard van Zuijlen, burgemeester van Enkhuizen.

Enkhuizen: een perfecte locatie voor de Green Buildings Regatta

Enkhuizen is een perfecte locatie voor de Green Buildings Regatta. Burgemeester Eduard van Zuijlen legt uit waarom: “Door zijn ligging middenin het IJsselmeer en als thuishaven van een fors deel van de Bruine Vloot kent Enkhuizen veel zeilwedstrijden. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse Klipperrace en de 24-uurs zeilrace. Zeilwedstrijden rondom het thema duurzaamheid zijn nog relatief nieuw in Enkhuizen. Daarom ben ik verheugd dat de Green Buildings Regatta dit jaar Enkhuizen als locatie heeft uitgekozen.”

Van Zuijlen: “We zullen gaan zien dat in de scheepvaart wereldwijd zeilen weer worden bijgezet om stookolie en diesel te sparen. En ook de stad Enkhuizen wil zijn energie-uitstoot in 2040 terugbrengen naar nul. We werken aan (bijna) energieneutrale woningen, verduurzaming van bestaande gebouwen. In een stad met 363 rijksmonumenten is dat een extra grote en complexe opgave, waar we elk passend advies goed kunnen gebruiken.
Zeilen en duurzaamheid – waar beter dan in Enkhuizen kunnen die twee samenkomen? Ik wens u mooie dagen in onze eeuwenoude prachtstad!”

Wie pakt de winst op 15 september?

Op 15 september zal de zeilrace van het jaar losbarsten in Enkhuizen. Meer dan 200 mensen zullen weer strijden voor de felbegeerde bokaal. We kijken alvast uit naar een mooie, spannende en inspirerende wedstrijd en hopen jullie allemaal te verwelkomen op een van de deelnemende boten. Wie zal er dit jaar met de winst vandoor gaan?


Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment