CFP verlegt grenzen tijdens International Green Building Conference in Singapore

CFP blijft grenzen verleggen om de wereld te verduurzamen. Deze week zetten we hierin weer een mooie stap tijdens de International Green Building Conference in Singapore, waar onze CEO Bram Adema deelnam aan een paneldiscussie met Ho Chee Kit en Matthew Clifford van Cushman & Wakefield.

International Green Building Conference

Op 26 en 27 juni vond in Singapore de International Green Building Conference (IGBC) plaats. Twee dagen vol inspirerende learnings, inzichtelijke discussies, best practices en netwerkmogelijkheden over de belangrijkste thema’s rondom duurzaam vastgoed, variërend van de weg naar energieneutraal tot het navigeren door de energietransitie.

Een paneldiscussie bij IGBC over ‘De Weg Wijzen: Decarbonisatie Strategieën en Praktijkvoorbeelden uit de Wereldwijde Vastgoedindustrie’. Van links naar rechts: Matthew Clifford en Ho Chee Kit van Cushman & Wakefield en Bram Adema, CFP Green Buildings.

Singapore en Nederland pakken samen uitdaging aan

Onze CEO Bram Adema verklaarde tijdens de IGBC 2023 in Singapore: “Nederland en Singapore hebben veel gemeen; vastgoed is in beide landen de grootste uitstoter van CO2 en miljoenen bestaande huizen en gebouwen moeten energieneutraal worden.

Onze twee landen kunnen het voortouw hierin nemen voor meer dan 20 landen in Europa en 20 landen in Zuidoost-Azië. Laten we de handen ineen slaan en de energie- en CO2-reductie in huizen en gebouwen in deze regio’s opschalen. Met de CFP Green Buildings Tool wordt deze transformatie makkelijker en kan vastgoed toekomstbestendig worden. Tegelijkertijd wordt er miljarden dollars aan waarde gecreëerd en worden de energiekosten aanzienlijk verlaagd voor meer dan 1 miljard mensen in deze twee regio’s.

Banken, overheden, vastgoedeigenaren en leveranciers van bouwtechnologie zullen investeringen mogelijk maken en profiteren hierbij van waardecreatie, terwijl ze voldoen aan de doelen van het Parijsakkoord voor CO2-reductie in vastgoed.”

Bram Adema: “Voor ons bij CFP Green Buildings is het recept voor het succesvol behalen van deze enorme doelen eenvoudig: een beetje frustratie over onze huidige voortgang richting langetermijndoelen en veel hoop en doorzettingsvermogen om er toch te komen.”

Op weg naar CO2-neutraal

Duurzaamheid is een begrip in ontwikkeling en zorgt vaak voor complexiteit en uitdagingen, met name voor banken en financiële instellingen die hun vastgoedportefeuilles willen verduurzamen. Er is behoefte aan eenvoud en efficiëntie en daarom hebben we de Green Buildings Tool ontwikkeld. Door gebruik te maken van de kracht van Artificial Intelligence en een robuuste wereldwijde bouwdatabase, biedt de tool alle benodigde inzichten om beslissingen te nemen ten aanzien van duurzaamheid. Hierdoor worden duurzame investeringen makkelijker omarmd, wat bijdraagt ​​aan de visie van Singapore voor een groenere toekomst.

De visie van Singapore op duurzaamheid

Singapore is voorloper op het gebied van duurzaam vastgoed in Azië en vindt het belangrijk om duurzaamheid in zijn vastgoedmarkt te integreren. CFP Green Buildings sluit hierbij aan en ondersteunt de nationale doelstellingen die zijn uiteengezet in het Singapore Green Building Masterplan. Door de Green Buildings Tool als gratis service aan hun klanten aan te bieden, kunnen financiële instellingen bijdragen aan de visie van Singapore om in 2030 de meest milieuvriendelijke stad ter wereld te zijn en 80% van de bebouwde omgeving in het land verduurzaamd te hebben.

Belangrijke samenwerkingen met toonaangevende organisaties

Door samen te werken met toonaangevende organisaties over de hele wereld, zoals HSBC UK, ING Bank, Lloyd’s Banking Group, Cushman & Wakefield en de Singapore Green Building Council, kunnen we bouwen aan een groenere toekomst. Door deze samenwerkingen hebben we met succes duurzame bouwoplossingen en adviestrajecten gerealiseerd, waardoor duurzaamheid breder wordt omarmd door de vastgoedsector.

Op naar een groenere toekomst

We nodigen banken en financiële instellingen in Singapore uit om de Green Buildings Tool te omarmen als een strategische tool die besluitvorming over duurzaam vastgoed versimpelt, transparantie bevordert en positieve veranderingen op het gebied van duurzaamheid stimuleert. Door gebruik te maken van technologie en data kunnen financiële instellingen een centrale rol spelen bij het creëren van een duurzamere en veerkrachtigere gebouwde omgeving voor Singapore.


CFP Green Buildings is partner van de Singapore Green Building Council. Meer over dit partnerschap lees je hier.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment