CFP Green Buildings aangesloten bij Singapore Green Building Council

Wij zijn er trots op dat CFP Green Buildings nu is aangesloten bij de Singapore Green Building Council (SGBC), dé instantie voor verduurzaming van de hele bouwketen in Singapore. Ook hebben we een nieuw kantoor geopend in Singapore, dat gaat meewerken aan de uitrol van onze Green Buildings Tool in de regio Azië-Pacific.

De behoefte aan duurzame oplossingen is nog nooit zo dringend geweest als nu, dus we zijn erg blij om te gaan samenwerken met de SGBC. Deze organisatie wordt vertegenwoordigd door een afzonderlijk publiek-privaat partnerschap dat de gehele vastgoedketen omvat. Daarmee is de SGBC de centrale voorvechter van groene gebouwen die gezonder en koolstofarm zijn en efficiënter omgaan met hulpbronnen.

Maar waarom Singapore? In dit artikel van STACS, een andere lidorganisatie van de SGBC, wordt Singapore gezien als voorloper op het gebied van duurzaam vastgoed in Azië. In 2030 wil Singapore de meest milieuvriendelijke stad ter wereld zijn, waarbij de Building and Construction Authority (BCA) als doel heeft om in dat jaar 80% van de bebouwde omgeving in het land verduurzaamd te hebben.

De vastgoedsector is een belangrijke bron van CO2-uitstoot, namelijk 40% van de totale wereldwijde emissies. Daarbinnen is ongeveer 70% afkomstig van reguliere bouwactiviteiten en de overige 30% van de oorspronkelijk bouwfase.  Uit onderzoek van de Bank of England blijkt dat vastgoed met een hoge CO2-uitstoot in waarde is gedaald sinds de invoering van milieuvoorschriften.

singapore

Weliswaar proberen vastgoedbedrijven hun emissies en milieueffecten te verminderen, maar dat is nog niet eenvoudig. In een sectorrapport van de Singaporese OCBC Bank wordt gewaarschuwd dat bedrijven duurzaam zullen moeten gaan werken en dat ze anders het risico lopen dat hun financieringsmogelijkheden afnemen. Momenteel wordt groen kapitaal niet efficiënt gemobiliseerd omdat banken niet over duurzaamheidsgegevens beschikken en de toetsing voor groene financiering een handmatig, zeer tijdrovend proces is.

Yvonne Soh, directeur van de SGBC, zegt in het artikel: “Niet alleen zien beleggers en financiers inmiddels in met welke risico’s de vastgoedsector te maken krijgt door nieuwe regelgeving en klimaatverandering. Maar ook de markt verandert: naarmate de gevolgen van de klimaatverandering reëler en tastbaarder worden, kiezen steeds meer consumenten voor een duurzamer leven. We brengen immers het grootste deel van onze tijd in gebouwen door, zowel op het werk, in onze vrije tijd als thuis, dus consumenten willen een leefomgeving die zuinig is met energie, water en hulpbronnen en die goed is voor hun welzijn. En dat is precies waar het bij Green Buildings om gaat.”

Wij kijken ernaar uit om met de SGBC te gaan samenwerken aan het vergroenen en verduurzamen van alle gebouwen. Meer weten? Op 26 juni 2023, tijdens de International Green Building Conference 2023, zal CFP meer vertellen over onze tool.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment