Topsport combineren met werken bij CFP: maak kennis met onze collega Jort

Ambitie en commitment, hard werken en op z’n tijd de nodige fun. Dat typeert de gemiddelde collega bij CFP Green Buildings. Het is dan ook niet gek dat we verschillende collega’s hebben met uitzonderlijke nevenactiviteiten.  Collega Jort Marree hockeyt bij Schaerweijde in Zeist en beoefent deze sport op hoog niveau. Hij combineert de topsport én zijn Universitaire
Bachelor-studie met werken bij CFP. Ben jij ook benieuwd hoe hij dit doet en tegen welke uitdagingen hij aanloopt? Je leest het in dit artikel.

Jort is op jonge leeftijd begonnen met voetbal. Toen hij op zijn tiende met zijn gezin verhuisde naar Zeist, kwam hockey op zijn pad. Hij bleek hier goed in te zijn en is nu samen met zijn team doorgegroeid naar de hoogste divisie in het hockey. Jort: “Momenteel zitten we in de hoofdklasse, de hoogste divisie in het Nederlandse hockey. Ons team komt overal uit Nederland vandaan, uit steden zoals Amsterdam en Utrecht, maar wij hebben ook teamleden uit Australië en Pakistan.”

Hoe ben je in staat om je topsportcarrière te combineren met je werk bij onze organisatie? Zijn er specifieke uitdagingen die je hebt moeten overwinnen?

“Hockey combineren met mijn 32-urige werkweek bij CFP is soms uitdagend. Mede omdat ik naast mijn werk en sport ook bedrijfskunde studeer. Om de combinatie te kunnen maken moet ik vooral goed communiceren en plannen. Daarnaast zijn het meenemen van rustmomenten voor herstel in mijn planning ook erg belangrijk.”

”Vanuit de hockey krijg ik een globale planning waarin voor het begin van het seizoen tot aan de winter trainings- en wedstrijdmomenten zijn vastgelegd. Van de trainingsmomenten kan niet worden afgeweken. Een week van tevoren wordt de definitieve weekplanning gedeeld. Hoewel het meeste al bekend is, moet de weekplanning nog afgestemd worden op mijn werkzaamheden bij CFP. In sommige periodes werk ik dan bijvoorbeeld twee dagen per week, omdat we dan extra hard trainen voor een play-out tegen een promovendus. Bij CFP wordt daar veel begrip voor getoond en er wordt meegedacht in de invulling hiervan. Bij CFP krijg ik ook de ruimte om thuis te werken. Op die manier kan ik zoveel mogelijk uren maken en daarnaast op tijd zijn voor de training. Meestal werk ik twee dagen op kantoor in Naarden en twee dagen thuis.

Uiteraard wordt er ook verwacht dat ik mijn verantwoordelijkheden ken en mijn werkzaamheden uitgevoerd worden.”

Welke vaardigheden of lessen heb je geleerd vanuit je topsportervaring die je hebt kunnen toepassen in je professionele leven?

“Het stellen van doelen en het monitoren hierop is belangrijk, zowel voor hockey als voor CFP. Eventuele feedback die hieruit voortkomt, bekijk ik altijd positief. Ik zie kritiek als iets dat je beter kan maken, en iemand anders helpt daarbij door het aan te geven. Hockey is verder een teamsport waarbij je je positie moet leren kennen. Dit geldt ook voor mijn professionele leven. Je leert je rol kennen, en handelen naar wat je rol is.”

“Door hockey heb ik discipline opgebouwd. Daardoor heb ik ook geleerd om gedisciplineerd te werken en dat werpt zijn vruchten af in zowel mijn studie als op werk. Het continu kijken naar de manier waarop ik bezig ben, helpt mij bij het behalen van mijn doelen.”

Jort Marree, CFP Green Buildings

Kun je een voorbeeld geven van een moeilijke situatie waarin je hebt moeten jongleren tussen je topsportverplichtingen en je werk? Hoe ben je daarmee omgegaan?

Jort: “Het einde van het hockeyseizoen aan het begin van dit jaar was een drukke periode, waarbij ik 32 uur werken combineerde met tentamens én 3 wedstrijden  -waar het volledige hockeyseizoen om draaide. Het jammere is dat ik de vrijdagmiddagborrels en de CFP-familiedag hierdoor heb moeten missen, maar ik probeer op sociaal vlak wel bezig te blijven. Het sociale vlak vind ik erg belangrijk en in zo’n periode steek ik hier extra energie in.”

Hoe zorg je voor een goede balans tussen je topsport en je werk, en hoe voorkom je overbelasting?

“Slaap is het allerbelangrijkste. Ik zorg dat ik altijd minimaal 8 uur per nacht slaap, en bouw daarin mijn ritme op. Als ik mijn ritme aanhoud, dan is het makkelijk vol te houden. Het doorbreken van mijn ritme zorgt voor problemen. Dan merk ik dat mijn lichaam niet goed hersteld en voel ik mij al gauw ziek worden.”

Wat zou je adviseren aan andere mensen die overwegen om topsport en een (fulltime) baan te combineren?

Jort: “Direct bij de sollicitatie aangeven dat je op topsportniveau bezig bent. Je kunt dan kijken naar de reactie van de werkgever en zo een werkgever vinden waarbij er ruimte voor jou is om de combinatie te maken.”

Heb je nog andere tips die je wilt delen over je ervaring met topsport en werken bij CFP Green Buildings?

“Ja, zorg dat je leuk vindt wat je doet! Ik vind alles wat ik doe leuk: mijn studie, hockey én werken. Op deze manier is alles te combineren en haal je er plezier uit.”

Ook interesse om bij CFP Green Buildings te werken? We zijn nog op zoek naar nieuw talent! Bekijk onze vacatures en ontdek of er iets voor jou tussen zit.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment