Werken bij CFP: maak kennis met onze consultant Pien

Benieuwd hoe het is om als consultant bij CFP te werken? We spraken Pien, die na haar studie bij CFP binnenrolde. Binnen de kortste keren ontwikkelde ze zich tot sustainability consultant voor BREEAM, WELL, green bonds en circulariteit. Wat is haar grootste uitdaging en wat maakt CFP volgens Pien uniek? Je leest het in dit artikel.

Hoe ben je bij CFP terecht gekomen?

Na een studie Innovation Management, Entrepeneurship & Sustainability in Berlijn komt Pien CFP tegen op LinkedIn. Ze is getriggerd door de duurzame ambities van CFP en besluit te solliciteren. “Het werk als sustainability consultant sprak mij direct aan en in de eerste gesprekken merkte ik meteen dat ik mezelf bij CFP goed zou kunnen ontwikkelen. Bovendien was het erg fijn om verschillende teamleden te spreken. Zo kreeg ik een goed beeld van de functie én van CFP als bedrijf.”

De 25-jarige Utrechtse houdt zich in eerste instantie voornamelijk bezig met gebouwscans, en BREEAM en WELL certificeringen. Na een tijdje kwamen daar ook green bonds bij, zoals de eerste green bond uitgifte van Argenta.

Wat vind je het leukste van je werk bij CFP?

Bij CFP wordt veel gewerkt met zelfsturende teams en dat gaat verder dan een mooie term. Pien vindt het zelf een van de unieke aspecten van haar baan: “Je merkt direct dat je veel verantwoordelijkheid krijgt en zelf mag bepalen hoe je dingen oppakt. Zo kun je er echt je eigen versie van maken, waar je veel van leert. Ik merk ook dat ik hierdoor in staat ben om hele gave dingen te doen, zoals het managen van grote projecten. Deze zelfsturende manier van werken moet bij je passen en dat zie je dan ook terug bij veel collega’s. CFP’ers hebben het in zich om goed met deze vrijheid en verantwoordelijkheid om te gaan en kunnen juist daardoor de beste resultaten halen.”

CFP'ers Nanda en Pien

Pien benadrukt ook de afwisseling in haar werkzaamheden als groot pluspunt. “Ik krijg hier de kans om me op diverse vlakken te ontwikkelen. Zo is mijn werk als consultant geen dag hetzelfde en vind ik alle werkzaamheden die ik doe eigenlijk leuk.”

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal

In de 2 jaar dat Pien bij CFP werkt is er veel veranderd. Waar ze initieel meewerkte aan BREEAM en WELL projecten, is ze inmiddels projectmanager. Pien beseft zich dat ze als 25-jarige inderdaad al vrij veel groei heeft doorgemaakt: “Ik denk dat dit mede komt door de ondersteuning die ik vanuit CFP heb gehad. Zo werd ik vaak uitgenodigd om met collega’s mee te gaan naar gesprekken, waardoor je nieuwe gesprekstechnieken leert. Ook het 10-jarenplan en de persoonlijke doelen die elke CFP’er opstelt, stimuleren dit.” CFP is van mening dat de groei van het bedrijf automatisch zal voortvloeien door het centraal stellen van de groei van iedere werknemer persoonlijk.

Wat is de grootste uitdaging in jouw werk?

“Het daagt mij uit om constant te kijken naar verbetermogelijkheden en innovaties om klanten te helpen. Zo is er bijvoorbeeld in de bouw niet één manier die je altijd kunt toepassen, maar is de circulaire economie hier echt nog in ontwikkeling. Dat betekent dat we altijd samen nadenken over de beste manier om verduurzamingsstappen te zetten.”

Daarnaast benadrukt Pien dat je ook wel bestand moet zijn tegen een beetje werkdruk, omdat consultants vaak werken in sprints. Dat kan uitdagend en intensief zijn, maar geeft ook energie. Drukke periodes tegen het einde van een project wisselen zich vaak af met rustigere weken. “Het is een kwestie van plannen, realistische deadlines stellen en er samen vol voor gaan als dat nodig is. Dat maakt het ook leuk.”

De juiste werk-privébalans

Als er veel op je af komt kan je werk-privébalans daaronder lijden. Hoe zorgt Pien voor een goede balans? “Mij helpt het heel erg om ervoor te zorgen dat ik geen werkgerelateerde zaken tegenkom in mijn vrije tijd. Zo leg ik mijn werktelefoon en -laptop na werk heel bewust ver weg, waardoor ik voorkom dat ik toch een mailtje zie binnenkomen of geneigd ben om even op mijn werktelefoon te kijken.”

Om zelf deze balans te bewaken, is het ook van belang om de tijd goed in te delen. Het werk als consultant gebeurt nu eenmaal niet in een standaard 9 tot 5 ritme. “Je wilt een klant goed bedienen en dat resulteert af en toe in langere werkdagen net voor de oplevering van een project. Als collega’s stimuleren we elkaar in de week daarna juist bewust om het rustiger aan te doen en weer een goede balans te vinden. Zo is het dus belangrijk om zelf goed te plannen, maar helpen we elkaar ook om een gezonde balans te houden.”

“Ik vind het ontzettend leuk om klanten in binnen- en buitenland te kunnen ondersteunen bij hun verduurzamingsproces.”

Pien ter Beek, CFP Green Buildings

Ten slotte: wat maakt CFP volgens jou uniek?

“Dat is voor mij echt de combinatie van consultancy en tools. Door de vele certificeringen die we doen, krijgen we veel gedetailleerde inzichten van gebouwen over de hele wereld. Deze ervaring komt erg goed van pas bij het bouwen van onze online tools, die hierdoor een hoge mate van betrouwbaarheid hebben. De combinatie van persoonlijke consultancy en grootschalig inzetbare tools zorgt ervoor dat CFP iets unieks biedt.”

Ook interesse om bij CFP Green Buildings te werken? We zijn nog op zoek naar nieuw talent! Hoe zou jij bijvoorbeeld je dag als accountmanager duurzaamheid invullen? Bekijk onze vacatures en ontdek of er iets voor jou tussen zit.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment