Sport NL Groen pakt de winst tijdens de 16e editie van de Green Buildings Regatta

Na lang wachten, konden de zeilteams vanochtend eindelijk van start tijdens de Green Buildings Regatta. Met een uitstekende start pakte Sport NL Groen uiteindelijk de winst, gevolgd door VFM en Smart Workplace die uiteindelijk de 2e en 3e plaats veroverden.

Maar liefst 17 teams met 20 boten schreven zich in om mee te dingen naar de felbegeerde bokaal van de Green Buildings Regatta in Marina Muiderzand. Na een warm welkom van Bram Adema van CFP Green Buildings, gingen 250 deelnemers het water op voor de practice race om de laatste routines te perfectioneren.

Na de oefenrace werden de deelnemers ontvangen door olympisch zeilster Marit Bouwmeester. Net voor de race gaf ze nog een aantal cruciale tips prijs aan de deelnemers: ‘Er is vandaag weinig wind, maar als je het handig speelt kun je er je voordeel mee doen. Zorg dat je snel start, want dat is al 80%. En als je dan vooraan vaart, geef je de rest vuile wind. Dan ben je winning!’

Rond 13:30 loste Marit Bouwmeester het startschot, waarmee de wedstrijd losbarstte. De teams gingen enthousiast van start, waarbij Sport NL Groen in de eerste race al snel aan kop voer en won. Na een algemene valse start in de tweede race, kwam ISS uiteindelijk als eerste over de eindstreep.

Sport NL Groen kwam na twee zinderende races als wedstrijdwinnaar uit de bus, met boot ‘Xanadu’. Op de tweede plaats eindigde VFM met boot Exabyte. De derde plaats werd veroverd door Smart Workplace met boot Gotcha2.

We kijken terug op een spannende en mooie race en kijken nu alweer uit naar de volgende editie op 15 september 2023.

Green Building Event

Wil je een uitgebreide sfeerimpressie? Bekijk de aftermovie en de fotocompilatie hier.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment