CommBank’s Green Buildings Tool maakt de weg vrij voor duurzaam commercieel vastgoed in Australië

Nu Australië zijn reis voortzet om CO2-neutraal te worden, wordt het voor bedrijven steeds belangrijker om hun CO2-voetafdruk te verkleinen. De Commonwealth Bank of Australia (CommBank) erkent deze realiteit en werkt samen met CFP Green Buildings om de Green Buildings Tool in Australië te lanceren. In de Financial Review deelt CommBank hun ervaringen tot nu toe, samen met een van hun klanten.

Ga naar het volledige artikel in de Financial Review [ENGELS].

Commerciële gebouwen dragen aanzienlijk bij aan het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen in Australië, met respectievelijk ongeveer 24% en 10%. De Green Buildings Tool, die al succes kent in Europa, analyseert jaarlijks meer dan 1,5 miljoen gebouwen. In Australië stelt het eigenaren van onroerend goed in staat om meerjarenplannen voor emissiereductie op te stellen en biedt het inzicht in potentiële besparingen op energiekosten en verbeteringen aan gebouwen.

De Green Buildings Tool wordt door Michael Bennett, general manager vastgoed- en bouwfinanciering bij CommBank, omschreven als een “digitale energieconsultant” en beslaat 12 soorten activa en beschikt over meer dan 300 types gebouwen. De Cohen Group, een vastgoedbedrijf uit Adelaide, bevestigt de doeltreffendheid van de Green Buildings Tool. Het heeft de tool gebruikt om de milieueffecten van het winkelcentrum Burnside Village te beoordelen, initiatieven voor verbetering te identificeren en het effect van verschillende maatregelen op de NABERS-classificaties te simuleren.

Hun conclusie: de Green Buildings Tool is een kosteneffectieve oplossing waarmee eigenaars de operationele efficiëntie en het energieverbruik van hun gebouw kunnen begrijpen en verbeteren, zonder een reeks externe adviseurs in te hoeven schakelen. Afgezien van de directe voordelen, geeft de tool gebouwen een gunstige marktpositie ten opzichte van kopers en huurders die op zoek zijn naar duurzame ruimtes.

De inzet van CommBank om de Green Buildings Tool gratis aan te bieden, onderstreept hun toewijding om klanten te helpen de efficiëntie van gebouwen te verbeteren en het gebruik van CO2 te verminderen. Nu bedrijven streven naar groenere praktijken, positioneert de Green Buildings Tool zich als een waardevolle aanwinst voor het stimuleren van duurzaam commercieel vastgoed in heel Australië.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment