Anoniem solliciteren bij CFP – Wat zijn de ervaringen?

CFP nam de proef op de som en probeerde een nieuwe, anonieme manier van solliciteren uit. De sollicitatieprocedure bestond uit het maken van een opdracht. Deze opdracht werd anoniem ingediend en het was dus onbekend wie de opdracht gemaakt had. Ook de leeftijd, afkomst, opleiding en overige werkervaring van de indiener stond nergens beschreven. We vroegen collega Nanda Verschoor naar haar ervaring met deze nieuwe manier van solliciteren.

Waarom anoniem solliciteren?

Voor mij was CFP niet onbekend toen ik solliciteerde, want ik had Bram Adema al eens ontmoet. Ik wist dus al een beetje wat voor bedrijf CFP is. Toen ik vervolgens de vacature voorbij zag komen, werd ik meteen enthousiast. En wat ik leuk vond aan deze manier van solliciteren is dat ik goed na moest denken over mijn eigen rol en functie en hoe ik deze in ging vullen. Hierdoor kreeg ik meteen een goed beeld van hoe mijn werkzaamheden eruit gaan zien en merkte ik dat het bij me paste. Het ging me niet zozeer om de anonimiteit, maar om de gehele procedure.

Hoe beviel de manier van solliciteren?

Eerlijk gezegd: het was een hoop werk. Want je moet je er veel meer in verdiepen dan bij een gewone sollicitatiebrief. En hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen de andere inzendingen? Om mezelf te onderscheiden besloot ik om een filmpje te maken in plaats van een brief of presentatie. In de film heb ik vorm gegeven hoe mijn eerste 100 dagen eruit zouden zien en wat ik na een jaar bereikt zou hebben.

Ik vind vacatureomschrijvingen meestal lastig en vaag. Je moet altijd maar afwachten hoe je werkzaamheden er écht uit gaan zien. Met deze opdracht werd me gevraagd om goed na te denken over mijn eigen rol en functie en werd ik gedwongen om goed te onderzoeken wat de functie inhoudt.

– Nanda Verschoor, Account Executive bij CFP Green Buildings

En? Hoe zagen jouw eerste 100 dagen eruit?

De eerste 100 dagen zien er al snel ‘vrij standaard’ uit, denk ik. Alle tools leren kennen en trainingen volgen. Uiteraard met een kritische frisse blik, zodat ik waardevolle feedback hierop kon geven. Daarnaast is het in de eerste maanden belangrijk om de collega’s goed te leren kennen, zodat je écht onderdeel uit gaat maken van het team.

Zou je deze manier van solliciteren ook aanraden voor andere werkgevers?

Ik ben een voorstander van anoniem solliciteren. Bijvoorbeeld een buitenlandse achternaam of het feit dat je een vrouw bent, kan toch nadelig werken. Bij CFP wisten ze al een beetje wie ik was, dus het anonieme solliciteren had in dit geval ook in mijn nadeel kunnen werken. Maar iedereen heeft gelijke kansen en dat sprak me wel aan. Een nadeel van deze manier van solliciteren zou kunnen zijn dat het lastig is om in te schatten of iemand in het team past, aangezien de procedure anoniem is.

Je werkt nu al een tijd bij CFP. Hoe bevalt het?

Ik ben enthousiast! Het is nog leuker uitgepakt dan ik gehoopt had. Vanaf dag 2 zat ik al bij verschillende klanten aan tafel en werd ik meegenomen in alles wat er binnen het bedrijf gebeurt. Er is veel aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling en dat vind ik heel positief. Het is een leuk, hecht team en niemand is bang om hard te werken. Ze zijn gemotiveerd om de beste resultaten te behalen en dat past goed bij me.


Ook interesse om bij CFP Green Buildings te komen werken?

Dat kan, want we zoeken nog collega’s. Hoe zou jij je eerste 100 dagen invullen als bijvoorbeeld Project & Accountmanager? Voor meer informatie over deze en andere vacatures kun je contact met ons opnemen via info@cfp.nl of 055 – 355 51 99.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment