Van Gogh ontwikkeld tot duurzaamste museum ter wereld

Before Article
  • Adviseren over duurzaam ondernemen
  • Doelen vastgelegd in MVO scorecard
  • Actieve energiemonitoring die resulteert in reducties
  • Duurzame inkoop, afvalscheiding en reductie van grondstoffen
  • Duurzaamheidstool BREEAM voor musea

Duurzaam ondernemen onderdeel van bestaansrecht Van Gogh Museum

Duurzaamheid is een wezenlijk onderdeel van de strategie van het Van Gogh Museum. Het verlengen van de houdbaarheid van erfgoed en het beschikbaar stellen van dit erfgoed aan het publiek maakt dat duurzaam ondernemen een belangrijk onderdeel is van het bestaansrecht van het museum.

MVO-beleid

CFP heeft geholpen bij het ontwikkelen van visie en beleid op MVO-gebied. Dit hebben we gedaan met behulp van de MVO Scorecard. Door actief het energieverbruik te monitoren, konden een aantal optimalisaties worden doorgevoerd. Zo kon er 24% bespaard worden op elektraverbruik en 46% op gasverbruik in 2014/2015. Verder hebben we gekeken naar de geplande renovatie van het museum en advies gegeven over verduurzamingsmaatregelen, zoals de WKO-installatie en het verduurzamen van de Nieuwe Entree die aan het Kurokawagebouw is geplaatst.

Duurzaamheidstool BREEAM voor musea

CFP en het Van Gogh Museum hebben samen met de DGBC en 7 andere musea in 2013 de duurzaamheidstool BREEAM bruikbaar gemaakt voor musea. Onze gezamenlijke inspanningen zorgden ervoor dat het Van Gogh Museum in 2014 het meest duurzame museum ter wereld was met een BREEAM certificaat ‘Very Good’ voor zowel Asset, Beheer als Gebruik.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email