Ecotoerisme in Tangting

Before Article

Tangting: een bergdorpje in Nepal, onvindbaar op Google Maps. Toch wonen hier ongeveer 1200 mensen van de etnische Gurung gemeenschap aan de voet van de Annapurna-berg in Nepal. Het is een prachtig dorp, met warme mensen en een rijke geschiedenis. Een perfecte locatie dus om een mooi project op te zetten samen met een aantal sponsoren.

Een goed businessmodel

Uitzicht op Himalaya, NepalTangting is met de ondersteuning van Unica foundation en het Rode Kruis voorzien van water-en kookvoorzieningen, waardoor er meer tijd overbleef voor onderwijs. Het enige wat nog ontbrak in het dorp was een goed businessmodel, zodat er ook geld verdiend kon worden ín het drop. Want tot voorkort was de enige optie om geld te verdienen het dorp te verlaten en het leger in te gaan of als moderne slaaf in het Midden-Oosten te werken in de olie-industrie.

Ecotoerisme in Tangting

Uitzicht TangtingNa een bezoek aan Tangting in 2018 besloten we om op zoek te gaan naar een goed businessmodel, zodat de bewoners financieel onafhankelijk konden worden. Uiteraard met behoud van de prachtige natuur en cultuur. Het antwoord ligt volgens ons bij ecotoerisme.  Door toerisme in Tangting te ondersteunen en te bevorderen wordt er meer werkgelegenheid gecreëerd en kunnen de inwoners hun families onderhouden, zonder dat zij genoodzaakt zijn te verhuizen naar verre steden.

Een onvergetelijke ervaring

Homestay TangtingDe bewoners zijn nu druk bezig met de voorbereiding. Ze maken momenteel een website, zetten hikes uit en richten traditionele ‘homestays’ in. Ze nodigen u van harte uit om hun raksi (rijstwijn) te komen proeven terwijl u danst onder de sterrenhemel met uitzicht op de Anapurna! Wij hebben al een voorproefje mogen nemen van deze fantastische ervaring en zijn ervan overtuigd dat u deze ervaring niet kunt missen.

Hangbrug bij Tangting