CFP ondersteunt de Kiratikhola gemeenschap in Nepal

Before Article

In 1995 bouwde de Kiratikhola gemeenschap in Nepal hun eerste drinkwatersysteem met de ondersteuning van District Drinking Water Office, Chitwan. Maar door gebrek aan technische kennis en financiële middelen kon er niet genoeg geïnvesteerd worden in het juiste onderhoud en reparatie van het systeem. Op de een of andere manier functioneerde het systeem gedeeltelijk, maar een aardbeving in 2015 trof het systeem zo hard dat het niet langer zijn diensten kon verlenen.

Toegang tot schoon drinkwater

De mensen van gemeenschappen uit Kiratikhola kampen nog steeds elke dag met moeilijkheden om toegang te krijgen tot schoon drinkwater. Vrouwen en kinderen zijn in de gemeenschap verantwoordelijk voor het halen van water en het duurt gemiddeld 20 minuten om een ​​container (20 liter) water te halen uit beschikbare lokale beken en watervallen. En dit water is lang niet altijd schoon. Hierdoor zijn ze kwetsbaard en worden zij hard getroffen door de problemen die ontstaan door waterschaarste.

Verbetering van hygiëne

Het Waterproject Sanitaire voorzieningen en Hygiëne (WaSH) wordt ondersteund door CFP Green Buildings, Merin, O2 Ventures, ING Bank, Next Real Estate, Cairn Real Estate, Barclays, Unica en Green Finance Institute. Het project wordt vanaf mei 2019 geïmplementeerd door Santi Griha Nepal (SGN). Het project biedt toegang tot veilig drinkwater, verbeterde voeding en betere gezondheids- en hygiënepraktijken om de kwaliteit van leven te verbeteren. Daarnaast is er een ‘people empowerement project’ uitgerold, waarin de gemeenschap meer leert over hygiëne en over ecologisch leven. Het project richt zich op 45 huishoudens van een groep van 266 Chepangs en Tamangs.

Een gezonder leven

Inmiddels is ongeveer 15% van het werk voltooid en de gemeenschap is enthousiast over de lopende projectactiviteiten. Het project wordt regelmatig bezocht en gemonitord door SGN en technische expertise is ter plaatse. De leefomstandigheden van de gemeenschappen van Kiratikhola zijn al flink verbeterd naar een gezonder en beter leven.

Komende week gaan een aantal sponsoren samen met CFP naar Nepal voor de oplevering van een deel van het project en voor de financiering van het vervolg. Ook is er een project dat moet zorgen voor een verdienmodel van de bewoners van TangTing, een bergdorp aan de voet van de Anapurna. Meer hierover lees je binnenkort op onze website.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email