Namasté! Help mee aan het verbeteren van de leefomstandigheden in Nepal

Before Article

In samenwerking met verschillende NGO’s gaan we projecten in Nepal ondersteunen. Doordat we de lokale bevolking zelf de projecten uit laten voeren voorkomen we dat de inwoners naar het buitenland moeten trekken voor werk en inkomen. CFP heeft twee projecten ingericht waarbij alle hulp welkom is. 

Vanuit Nederland zullen de twee projecten gefinancierd worden, maar de lokale bevolking zal zorgen voor de realisatie. In oktober gaan we naar Nepal om de eerste resultaten te zien. De projecten draaien om het verbeteren van de leefomstandigheden, gezondheid en welzijn van honderden Nepalezen. Dit gaan we op de volgende twee manieren doen:

Ecotoerisme in Tangting

Tangting is gelegen te midden van het Annapurna gebied en ligt midden in de ruige natuur van de Himalaya. De lokale bevolking beschikt over een rijke cultuur en zou dit graag willen delen met andere mensen. Home stays, culturele activiteiten en trekkings door de bergen zorgen voor een unieke beleving. Op dit moment trekken veel bewoners noodgedwongen naar de grote steden en het Midden-Oosten om daar geld te verdienen. Door toerisme in Tangting te ondersteunen en te bevorderen wordt er meer werkgelegenheid gecreëerd en kunnen de inwoners hun families onderhouden, zonder dat zij genoodzaakt zijn te verhuizen naar verre steden. Tegelijk mag het toerisme niet ten koste gaan van de natuur, de cultuur en het leven in Tangting. Ons project is erop gericht om middelen aan te bieden waarmee deze vorm van ecotoerisme kan worden opgestart. Met deze middelen kunnen de bewoners van Tangting zorgen voor meer werkgelegenheid en financiële zelfstandigheid.

Het kleur- en cultuurrijke Nepal is een land van uitersten. Maar liefst 125 verschillende kasten en etnische groepen leven samen en er wordt, naast Nepali, gesproken in diverse talen en dialecten. Hierbij biedt de Himalaya, bossen, rijstvelden en zelfs savannes een rijke biodiversiteit. In Nepal wonen zo’n 30 miljoen Nepalezen. Velen wonen in afgelegen streken, zonder stromend water, riool of enige bronnen van inkomsten. Van oudsher wordt er vooral gewerkt in de agrarische sector, maar duurzaam toerisme biedt de oplossing om betere leefomstandigheden te creëren voor de lokale bevolking.

Welzijn en gezondheid verbeteren in Kiratikhola

De Kiratikhola gemeenschap verbetert de levenskwaliteit door het creëren van toegang tot veilig drinkwater, verbeterde voeding en daardoor betere gezondheids- en hygiënische faciliteiten. Om deze doelstelling te bereiken bevat het programma twee onderdelen. Eén daarvan is de ontwikkeling van de infrastructuur voor veilig drinkwater en het bereik van facilitaire voorzieningen waaronder toiletten. De infrastructuur zorgt voor een betere hygiënische en gezonde situatie. Het andere onderdeel is het People Empowerment Program (PEP). Dit programma heeft als doel het bevorderen van gezond, ecologisch leven en het verbeteren van persoonlijke hygiëne. Om deze twee onderdelen te realiseren wordt een watersysteem aangelegd, worden toiletten gebouwd, wordt hygiënisch tuinieren gepromoot en wordt voorlichting gegeven om het bewustzijn van gezondheid en hygiëne te vergroten.

 

Lokaal projectmanagement

De lokale bevolking zal zelf de projecten uitvoeren. Samen met organisaties als het lokale Rode Kruis, Shanti Griha en de Unica Foundation wordt gezorgd dat de projecten tot stand komen. Lokale projectmanagers zijn betrokken en zijn de schakel tussen het team met vrijwilligers in Nederland en de lokale bevolking daar.

Draag bij aan deze projecten

Als sponsor lever je een belangrijke bijdrage aan de projecten in Nepal. We hebben verschillende mogelijkheden om een steentje bij te dragen.

100% van sponsorbijdrage komt ten goede aan de projecten in Tangting en Kiratikhola

Afhankelijk van de bijdrage ontvang je het volgende:

  • Eén van de lodges voor het eco-toerisme mag worden vernoemd naar je (bedrijfs)naam
  • Vermelding van (bedrijfs)naam op één van de gemeenschapsgebouwen
  • Deelname voor 2 personen aan de reis naar Nepal in oktober. Tijdens deze reis zal een bezoek worden gebracht aan het dorpje Tang Ting inclusief een 3-daagse hike door de bergen en de omgeving van het dorp.
  • Logovermelding op de website, e-zine en rugzak
  • Fotoboek van de projecten en de reis
  • Kick-off party
  • 2 toegangskaarten voor het Green Buildings Congres op 12 september
  • Mogelijkheid om een studiepakket aan te bieden aan een Nepalese student

Meer informatie of aanmelden? Dat kan via 055-355 51 99 of via info@cfp.nl


 

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email