Werken in coronatijd bij CFP

De afgelopen tijd is er veel veranderd. Zo ook op het kantoor van CFP Green Buildings. Hoe ervaren de CFPers het werken op afstand en hoe is hun werk veranderd in coronatijd? We vroegen het Ilmar Bouwer (consultant), Sander van den Berg (product developer) en Marnix Balke (project manager).

Videobellen, videobellen en nog eens videobellen

De grootste verandering van de afgelopen weken is dat er veel vergaderd (en zelfs geborreld) wordt met behulp van videobellen. “Vooral de eerste week werd ik vaak gebeld en altijd met video. En dat terwijl je voorheen gewoon even langs liep bij een collega voor een kleine vraag. Inmiddels merk ik dat we in een nieuw ritme komen, waarbij we voor de kleine vragen geen videocalls meer doen, maar gewoon een kort berichtje naar elkaar sturen”, legt Ilmar uit. Ook voor Sander is het videobellen flink toegenomen. “Ook voor kleine korte dingetjes wordt nu vaak een afspraak ingepland. Maar de grootste verandering voor mij is toch wel het ‘werken’ thuis. Ik ben nu 3x in de week thuis ‘meester’ en in de middag werk ik dan voor CFP. Dat was wel even wennen hoor!”

Soms is het lastig om werk en privé niet door elkaar te laten lopen. Er is nu even geen duidelijke scheidslijn meer. Voor mij is het nog even zoeken naar de juiste balans tussen werknemer, meester en vrije tijd.

– Sander van den Berg, product developer bij CFP

Projecten lopen door, maar dan op afstand

Royal Flora Holland

De manier waarop gewerkt wordt, is veranderd de afgelopen weken. Ilmar legt uit hoe dit van invloed is op een groot project waar hij aan werkt: “Royal Flora Holland wil energieneutraal worden. CFP begeleidt hen daarbij. Het is een complex project en we willen het sámen met Royal Flora Holland doen. Vóór de crisis hadden we een stuurgroep en we kwamen regelmatig bij elkaar om alles door te nemen. Hieruit kwamen vele sparsessies en waardevolle input. Inmiddels doen we alles via de telefoon. Maar voor een aantal analyses zijn wij afhankelijk van data die we nu niet zelf op kunnen halen middels locatiebezoeken. Het is af en toe dus zoeken naar de juiste data, omdat we via de telefoon moeten uitleggen welke systemen uitgelezen moeten worden en welke data we precies nodig hebben.”

Heeft u door corona momenteel een pand dat grotendeels leeg staat? Dan is dit het ideale moment om uw pand van een energielabel te voorzien. De medewerkers worden niet afgeleid van de locatiebezoeken op de werkvloer en de labels kunnen een stuk efficiënter opgenomen worden.

– Ilmar Bouwer, consultant bij CFP

BREEAM certificeringen op afstand

Sander houdt zich enerzijds bezig met het testen van software. Daarnaast is hij druk met BREEAM certificeringen. “Het meeste kan gewoon op afstand gebeuren, maar de opnames zelf moeten wel op locatie. Er blijkt nog steeds veel mogelijk en met goed overleg kan ik de meeste opnames gewoon doen. Maar dan uiteraard wel met minimaal fysiek contact en met 1,5 meter afstand.“

Provincie Flevoland

Marnix zat vanaf afgelopen februari 2 dagen per week bij de provincie Flevoland. De provincie wil verduurzamen en wil hierbij zelf het goede voorbeeld geven door hun kennis en de activiteiten binnen de provincie aan elkaar te koppelen. Marnix: “Ik ben blij dat ik een aantal weken de mogelijkheid heb gehad om op locatie aanwezig te zijn. Het is belangrijk dat je de mensen leert kennen en de aanwezige kennis opslurpt. Vervolgens kan ik nu een deel van de analyses op afstand doen. Ook kan ik nog een aantal locaties bezoeken die momenteel leeg staan.“

Vooruit kijken naar de toekomst

Er zijn een hoop veranderingen gaande. Maar welke veranderingen zijn leerzaam voor de toekomst? Marnix: “Ik hoop dat we vaker meetings op afstand blijven doen. Het is niet altijd nodig om ergens fysiek te zijn. Maar uiteraard kun je niet alles digitaliseren, je moet af en toe wel op locatie blijven komen om contacten te onderhouden.” Ilmar vult aan: “Voorheen reed ik liever een uur om een klant persoonlijk te spreken. Maar inmiddels is de ongemakkelijkheid rondom beeldbellen verdwenen en zou ik in de toekomst eerder voorstellen om even te beeldbellen.”

“Ik probeer mijn werk goed te clusteren. Zo plan ik bijvoorbeeld een blok voor overleg, een blok voor geconcentreerd werk en een dagdeel op kantoor. Dat is vaak een stuk efficiënter.

– Marnix Balke, project manager bij CFP

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment