Ontdek de nieuwe functies in de Green Buildings Tool in 2023 en krijg een voorproefje van 2024

In 2023 heeft de Green Buildings Tool belangrijke stappen gezet om nog betere inzichten te bieden voor verduurzaming. Nieuwe functies zijn toegevoegd, wat zorgt voor verbeterd gebruiksgemak en meer inzicht in de duurzaamheid van gebouwen. In dit artikel bespreken we de functies die in 2023 zijn geïntroduceerd en geven we een voorproefje van wat er in 2024 wordt verwacht.

1. Green Buildings Tool API: duurzaamheid integreren in bestaande systemen

In 2023 is de Green Buildings Tool API geüpdatet, waardoor duurzaamheidsgegevens nu naadloos kunnen worden geïntegreerd in externe systemen. Gebruikers kunnen hierdoor moeiteloos de inzichten van de tool toepassen in hun dagelijkse werkprocessen, wat zorgt voor een meer gestroomlijnde benadering van duurzaamheidsbeheer.

2. CRREM Module: een waardevol perspectief op CO2-prestaties

De integratie van CRREM-trajecten in de Green Buildings Tool was een logische stap voorwaarts. CRREM is gebaseerd op de totale CO2-uitstoot, wat al werd berekend binnen de Green Buildings Tool. De CRREM Module stelt gebruikers in staat om gebouwen te beoordelen aan de hand van de CO2-reductiepaden van CRREM, en biedt daarmee een waardevol perspectief op huidige en toekomstige CO2-prestaties.

3. Portfolio Analyse: inzicht in energieprestaties en CO2-uitstoot

Met de Portfolio Analyse kunnen grote vastgoedportefeuilles worden geanalyseerd op basis van energieprestaties en CO2-uitstoot. Op basis van slechts vier datapunten bieden de CFP-algoritmen nuttige inzichten die kunnen worden gebruikt voor het behalen van je duurzaamheidsdoelen. Portfolio Analyses worden vaak gebruikt om aan rapportagevereisten te voldoen en basisbeoordelingen uit te voeren. Bovendien kan deze module worden gebruikt voor green bonds, CRREM en risicobeoordelingen.

4. Energielabels in heel Europa: een Europees perspectief

De Green Buildings Tool geeft nu energielabels weer voor gebouwen in o.a. België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Duitsland. Hierdoor kunnen portfolio’s over landsgrenzen heen worden geanalyseerd en vergeleken.

5. Informatieplicht Module: voorlopen op Nederlandse regelgeving

De Informatieplicht Module speelt in op recente wettelijke veranderingen en richt zich op de nieuwste verplichte informatieverstrekking voor gebouwen in Nederland.

6. Portfoliorapport en deelbaar gebouwrapport: communicatie vereenvoudigen

Gebruikers kunnen nu PDF-rapporten genereren voor volledige portfolio’s, wat een samengevoegd overzicht van duurzaamheidsmetingen oplevert. Ook gebouwrapporten zijn eenvoudig te delen met een unieke URL, wat samenwerking en communicatie over duurzaamheid vereenvoudigt.

7. BREEAM analyse voor residentiële gebouwen: uitbreiding van het bereik

Deze functie maakt het mogelijk residentiële gebouwen binnen de BREEAM Portfolio Manager te analyseren. Hierdoor wordt de tool voor nog meer vastgoedportefeuilles toepasbaar.

8. Vertrouwensindicator: precisie in duurzaamheidsbeheer

Om de nauwkeurigheid van de resultaten te verbeteren, benadrukt de Vertrouwensindicator specifieke taken per gebouw. De Vertrouwensindicator begeleidt gebruikers en bevordert een betrouwbaardere en geldige interpretatie van de resultaten van de tool.

9. Nieuwe taalondersteuning: wereldwijd bereik

De Green Buildings Tool ondersteunt nu naast Nederlands en Brits Engels ook Amerikaans-Engels, Duits en Frans. Dit vergroot de toegankelijkheid en zorgt ervoor dat gebruikers wereldwijd moeiteloos met de tool kunnen werken in hun voorkeurstaal.

De Green Buildings Tool blijft evolueren in 2024

De tot nu toe geïmplementeerde functies dragen bij aan een allesomvattend, op de gebruiker gericht en wereldwijd relevant platform voor duurzaam vastgoedbeheer. Vooruitkijkend op 2024 zal de Green Buildings Tool door blijven evolueren. Daarom geven we een voorproefje van de functies die in 2024 aan de tool worden toegevoegd:

Klimaatrisicomodule: baanbrekende risicobeoordeling

De Klimaatrisicomodule stelt gebruikers in staat om de klimaatgerelateerde risico’s van hun vastgoedportfolio’s te beoordelen en beheren.

Uitgebreide gegevenslevering: verrijking van analysemogelijkheden

Nieuwe gegevensvelden, zoals gebouwkenmerken en klimaatgegevens, worden toegevoegd voor een uitgebreidere dataset voor analyse.

Green Buildings Tool suite

Met de Green Buildings Tool suite kunnen gebruikers naadloos overschakelen tussen de online tools van CFP, waardoor duurzaamheidsbeheer wordt geconsolideerd op één platform.


Wil je weten hoe de Green Buildings Tool kan helpen met het realiseren van je verduurzamingsdoelen? Lees hier meer over de Green Buildings Tool of neem contact op voor een demo.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment