CFP werkt samen met CRREM aan verbeterde beoordeling van CO2-risico’s in vastgoedportfolio’s

CFP Green Buildings is een partnerschap aangegaan met het Institut für Immobilienökonomie GmbH, namens de CRREM II partners, om CRREM te integreren in de Green Buildings Tool. Deze samenwerking heeft tot doel vastgoedeigenaren en investeerders een duidelijker inzicht te bieden in de CO2-risico’s die verbonden zijn aan hun portefeuilles. 

CRREM: Een bewezen beoordelingstool

De CRREM-risicobeoordelingstool biedt een aantal unieke voordelen in vergelijking met andere methodologieën: 

  1. Ondersteund door op wetenschap gebaseerde doelen (SBTi): De methodologie is gebaseerd op wetenschappelijke doelen, wat zorgt voor een wetenschappelijke en rigoureuze benadering van de beoordeling van CO2-risico’s. 
  1. Wereldwijde dekking: CRREM heeft een wereldwijde dekking, dankzij bijdragen van vele instanties en organisaties. Dit wereldwijde perspectief maakt het een waardevol instrument voor vastgoedportefeuilles over de gehele wereld. 
  1. Op maat gemaakt voor vastgoed: In tegenstelling tot generieke CO2-beoordelingstools is CRREM specifiek ontworpen voor de vastgoedsector. Het erkent de unieke uitdagingen en kansen in de CO2-reductie van vastgoed en biedt op maat gemaakte inzichten. 
  1. Transparant en Gestandaardiseerd: De methodologie is transparant en gestandaardiseerd over regio’s en verschillende soorten vastgoed. 

Integratie van CRREM in de Green Buildings Tool

De integratie van CRREM in de Green Buildings Tool is een logische stap voorwaarts, omdat CRREM is gebaseerd op totale CO2-uitstoot, wat al werd berekend binnen de Green Buildings-tool. Deze naadloze integratie stelt gebruikers in staat hun eigendommen te beoordelen met behulp van CRREM, wat een waardevol perspectief biedt op hun huidige en toekomstige CO2-prestaties.

“Een groot voordeel van CRREM is de toepasbaarheid in regio’s zonder een energielabel of EPC-kader. In dergelijke gevallen kunnen gebouwen worden vergeleken met het breed geaccepteerde CRREM-kader, wat een eerlijke evaluatie van CO2-prestaties mogelijk maakt. Dit is vooral nuttig bij het beoordelen van gebouwen in verschillende landen die uiteenlopende EPC-methodologieën hanteren.” 

Marc Hofstede, Consultant bij CFP Green Buildings

Voldoen aan de CO2-doelstellingen

Het partnerschap stelt gebruikers van de Green Buildings Tool in staat om gebruik te maken van CRREM, om zo inzicht te krijgen in hoe hun vastgoed aansluit bij de wereldwijde CO2-doelstellingen. Binnenkort kan de Green Buildings Tool ook inzicht geven in wanneer een gebouw stranded zou kunnen raken en dus niet langer voldoet aan de CO2-doelstellingen. Bovendien worden aanbevelingen voor verduurzamingsmaatregelen gegeven om gebouwen wel te laten voldoen. Deze stap is cruciaal in het kader van duurzaamheidsinspanningen, vooral gezien het feit dat niet alle EPC-methodologieën voldoende prioriteit geven aan de decarbonisatie van vastgoed. De focus van CRREM op het daadwerkelijke verbruik van vastgoed, in tegenstelling tot theoretische prestaties, sluit naadloos aan bij de groeiende vraag naar nauwkeurigere en bruikbaardere duurzaamheidsmetingen.

De samenwerking tussen CFP Green Buildings en CRREM markeert een significante stap richting meer geïnformeerde en duurzame besluitvorming in de vastgoedsector. Door de integratie van CRREM in de Green Buildings Tool, krijgen gebruikers een krachtig instrument waarmee ze de complexiteit van CO2-risicobeoordelingen en CO2-neutrale strategieën beter kunnen doorzien.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment