Energielabel op afstand

Before Article

EnergielabelWanneer u uw pand verkoopt of verhuurt, is het hebben van een energielabel verplicht. Daarnaast zullen in 2020 veel energie labels aflopen. Het is dus belangrijk om een nieuw energielabel af te melden voor uw gebouw, zodat u aan de wetgeving blijft voldoen.

Het berekenen van het energielabel van uw gebouw kunnen wij voor het grootste deel op afstand. Door het opvragen van digitale bestanden, foto’s van bestaande installaties, tekeningen en uitgevoerde maatregelen kunnen wij het label op afstand voorbereiden. Voor het daadwerkelijk opnemen van het label is een controle op locatie noodzakelijk, maar daarvoor is persoonlijk contact niet nodig. Dit gaat als volgt:

Energielabel op afstand

Uw energielabel afmelden

Onze EPA-U gecertificeerde adviseur doorloopt het stappenplan hierboven en kan daarmee de berekeningen voor het label definitief maken. Hiermee bent u voor de komende tien jaar verzekerd van een geldig energielabel. Daarnaast vertelt onze consultant u graag met welke maatregelen u het energielabel kunt verbeteren.

Meer weten of een label aanvragen? Neem contact op met Stefan Maatman via smaatman@cfp.nl of laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op met u.

Voor het opstellen van een energielabel is het belangrijk dat op locatie wordt geconstateerd of de gegevens die we verzameld hebben kloppen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de verwarmingsinstallatie of de isolatie van de gebouwschil. Dit is goed te doen zonder fysiek contact in leegstaande gebouwen of per telefoon.

 

– Stefan Maatman, senior consultant bij CFP Green Buildings