Duurzaamheid als drijvende kracht: het succesverhaal van Base Investments

In een wereld waarin duurzaamheid een steeds prominentere rol begint te spelen, bevindt Base Investments zich op een interessante kruising tussen vastgoed, huurders en investeerders. Hun interne missie is even duidelijk als prikkelend: mensen overtuigen dat duurzaamheid niet alleen goed is voor de planeet, maar ook financiële waarde kan opleveren. In deze klantcase vertellen Jelle Bader en Martijn Vink hoe zij duurzaamheid verankeren in de vastgoed- en investeringswereld.

De waarde van duurzaamheid

De markt schenkt vaak onvoldoende aandacht aan duurzaamheid en “greenwashing” is een groeiend probleem. Daarom wil Base Investments aan hun investeerders aantonen dat duurzaamheid echte waarde heeft, zowel financieel als voor de samenleving als geheel. Ze lieten diverse scans uitvoeren door CFP Green Buildings om de volledige waarde van duurzaamheid te illustreren: Een BREEAM scan, een energiescan en een CRREM analyse. Dit zorgt voor een integrale aanpak om de CO2-uitstoot en het energieverbruik te verminderen en de wereld een stukje beter te maken.

Scans tonen waarde van duurzaamheid

Een van de grote vragen die Base Investments aanpakt, is hoe verschillende rapporten en certificeringen, zoals CRREM, energielabels en BREEAM, samenkomen in de vastgoed- en investeringswereld. Jelle Bader: “We zijn vastbesloten om duurzaamheid volledig te integreren in onze investeringsplannen. De scans die wij door CFP Green Buildings hebben laten uitvoeren, laten ons enerzijds zien welke waarde onze panden nu hebben en wat er nodig is om te verduurzamen. Anderzijds laat het ook zien wat alle duurzame investeringen uiteindelijk waard zijn en dat is van groot belang om onze investeerders te overtuigen.”

Inspireren en motiveren van investeerders

Jelle Bader benadrukt hoe snel CFP Green Buildings in staat was om alle benodigde data inzichtelijk te maken. Jelle: “Binnen een half jaar tijd hadden we alle benodigde data inzichtelijk wat betreft energieverbruik, CO2-reductie, BREEAM en CRREM.” Martijn Vink vult aan: “Dit heeft ook al direct resultaat. Eerst waren budgetten puur financieel, maar inmiddels hebben we bijvoorbeeld ook een budget voor CO2-reductie. Alleen het meten en rapporteren zorgt al voor bewustwording en het inspireert en motiveert investeerders, huurders en andere stakeholders.”

“Duurzaamheid is niet alleen een nobel doel, maar is vaak ook een verstandige zakelijke keuze. Met de juiste data en overtuiging zien vastgoedinvesteerders steeds vaker de financiële waarde van duurzaamheid.”

– Martijn Vink, Base Investments

Win-win-win situatie

Maar de vraag die blijft hangen, is hoe je de waarde van duurzaamheid in kaart brengt. Martijn beargumenteert echter dat er een win-win-win-situatie bestaat. Martijn: “Verhuurders hebben beter verhuurbare panden, huurders hebben lagere kosten én de wereld profiteert van duurzame initiatieven. Drie keer win dus.”

Hoe nu verder?

De scans zijn uitgevoerd, maar hoe nu verder? Jelle vertelt: “De investeerders zijn klaar om verder te gaan met verduurzamen, gebaseerd op de schattingen die CFP Green Buildings heeft gemaakt. Voor een aantal panden staan we nu op het punt om de maatregelen in te plannen en vervolgens over te gaan tot certificering. Eén nadeel: dit proces kost tijd. Gelukkig helpen de rapporten en inzichten van CFP ons om snel goedkeuring te krijgen van investeerders.”

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment