In oktober start weer een SDE+ subsidieronde

Before Article

Binnenkort wordt er door de overheid weer een SDE+ subsidieronde opengesteld. Voor klanten die zonnepanelen willen plaatsen is dit zeer interessant en eigenlijk een must have voor het rendabel maken van uw project.

De SDE+ najaarsronde

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen of heeft u al een concreet plan voor de plaatsing van panelen? Dan kunt u de SDE+ najaarsronde niet missen! Vanaf 29 oktober wordt de inschrijving voor de SDE+ subsidie weer door het RVO opengesteld. Schrijft u zich voor één van de drie ronden in dan maakt u kans op de toekenning van deze subsidie die de terugverdientijd van zonnepanelen aanmerkelijk kan verkorten én u voor de periode van 15 jaar lang subsidieopbrengst garandeert. Een gemiddeld zonnepanelenproject wordt met SDE+ binnen 7 jaar terugverdiend!

Een aantal tips

Wilt u zich inschrijven voor de SDE+ subsidie? Dan hebben we een aantal tips:

  • Het is belangrijk om een kloppende businesscase op te stellen,  zodat u voor het juiste vermogen subsidie aanvraagt en de subsidie daardoor volledig benut.
  • De keuze voor een fase is bepalend voor de hoogte van de subsidie die u krijgt, maar ook voor de kans dat de subsidie daadwerkelijk wordt toegekend. Bereken dus goed welk bedrag uw project minimaal nodig heeft en kies hiervoor.

Fase 1 biedt de meeste zekerheid, maar ook het laagste subsidiebedrag. Fase 3 levert 4 cent meer op per kWh, maar de kans is kleiner dat uw aanvraag wordt goedgekeurd.

– Youp van der Zande, Consultant bij CFP Green Buildings

Meer informatie

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor deze subsidie? Wilt u weten of uw pand geschikt is voor zonnepanelen? Dan helpen onze consultant u graag verder. Ook bij de aanvraag van de subsidie en de uitvoering van het project kunnen wij u ondersteunen.

Neem contact op met een CFP Consultant