Salderingsregeling blijft tot 1 januari 2023 bestaan

Before Article

Tot 1 januari 2023 blijft de salderingsregeling bestaan zoals hij nu is. Eerder werd erover gesproken om de regeling per 2020 af te bouwen. Vanaf 1 januari 2023 wordt de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd tot in 2031.

Wat houdt de salderingsregeling in?

Met de salderingsregeling kan de stroom die met zonnepanelen opwekt wordt en wordt terug geleverd aan het net, afgetrokken worden van het eigen energieverbruik. Vanaf 2023 wordt dit voordeel elk jaar minder tot 2031. Vanaf dat moment ontvangt u alleen een vergoeding van de energieleverancier voor de terug geleverde zonnestroom.

Dit is goed nieuws wanneer geïnvesteerd is in het plaatsten van zonnepanelen. Hopelijk zorgt deze regelgeving echter niet voor een vertraging in de ontwikkeling van energieopslag.

– Mark Derksen, CFP Green Building

Investeren in zonnepanelen

Ook met het wegvallen van de salderingsregeling blijft het financieel aantrekkelijk voor huishoudens en bedrijven om te investeren in zonnepanelen. Het wordt immers steeds goedkoper om zonnepanelen aan te schaffen. Voor huishoudens die deze kabinetsperiode nog investeren in zonnepanelen, wordt met de afbouw van salderen een gemiddelde terugverdientijd van circa 7 jaar verwacht.