Privéwoning van label G naar label A

Before Article
  • Advisering in welke te nemen duurzaamheidsmaatregelen
  • Advies op maat
  • Van energielabel G naar label A

Welke maatregelen lonen?

Wanneer u een huis koopt, valt er meestal een hoop aan te verbouwen. Dat is een logisch moment om na te denken over welke duurzaamheidsmaatregelen u kunt nemen om uw energielabel te verbeteren. Maar waar moet u beginnen? Hoe houdt u verduurzamen betaalbaar? En welke maatregelen hebben effect op uw energielabel en welke niet? Patricia schakelde CFP in om haar hierbij te adviseren.

Advies op maat

Allereerst liet Patricia een bouwfysisch rapport opstellen en een advies rondom installaties, om een beeld te krijgen van welke maatregelen er te nemen zijn. Maar al snel werd duidelijk dat als ze alles zou doen, dit voor hun financieel niet haalbaar was. CFP Green Buildings heeft Patricia geholpen om te bepalen welke maatregelen bijdragen aan een labelsprong en welke maatregelen in hun situatie de meeste impact hebben.

Wees duurzaam in duurzaamheid! Nu weet je vaak niet waar je moet beginnen en welke maatregelen lonen, want niet alle maatregelen dragen even veel bij aan het energielabel en besparing op de energierekening. Zo zou een zonneboiler E 9000,- incl.installatie kosten en dat zou een besparing opleveren op ons tapwater. De terugverdientijd zou 20 jaar zijn. Omdat we keuzes moesten maken, we konden simpelweg niet alles doen, waren andere keuzes voor ons logischer en effectiever.

– Patricia, huiseigenaar

Van label G naar label A

Het advies van CFP resulteerde in een aantal te nemen maatregelen, zoals binnenmuur- en dakisolatie, vloerverwarming met hybride warmtepomp en HR++ glas. Wanneer al deze maatregelen genomen zijn, gaat het woonhuis van Patricia en haar gezin van energielabel G naar label A. Dit bespaart haar niet alleen in energiegebruik, maar het verhoogt ook het wooncomfort aanzienlijk.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email