Realisatie Cradle 2 Cradle flexibele vergaderkamer Gemeente Soest

Before Article
  • Cradle 2 Cradle
  • Faciliteren van Het Nieuwe Werken
  • Betaalbaar
  • Flexibel ingericht
  • Circulariteit: afval is voedsel

Energietransitie in gemeente Soest

De gemeente Soest ziet hun gemeente als ‘samen, groen, duurzaam en daadkrachtig’. Om hieraan te kunnen blijven voldoen, zullen energiebesparing en energietransitie de komende periode een prominente plaats innemen. De verbouwing van een van de vleugels van het gemeentehuis moest daarom ook circulair gebeuren. CFP Green Buildings hielp hen hierbij.

Het nieuwe werken

In een van de vleugels van het gemeentehuis in Soest werd Het Nieuwe Werken ingevoerd. CFP heeft daarvoor samen met de gemeente een Cradle 2 Cradle-ontwerp gemaakt om de vergaderruimte circulair te verbouwen. Belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp waren de multifunctionaliteit van de ruimte en de betaalbaarheid ervan.

Cradle 2 Cradle

De ruimte is flexibel ingericht, zodat het voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Daarnaast komt het Cradle 2 Cradle-concept er optimaal tot zijn recht. Dat zit hem in de materialen die voor de benodigde producten zijn gebruikt. Er is verbouwd met de gedachte: afval is voedsel. In de realiteit betekent dit dat alle gebruikte materialen na hun leven als het ene product kunnen worden ingezet om er een ander product van te maken.