Vesteda voorziet bijna 27.500 woningen in één keer van duurzaamheidskeurmerk BREEAM

Vesteda heeft vrijwel de volledige woningportefeuille van 27.500 woningen in één keer laten certificeren door CFP Green Buildings. Het is wereldwijd de grootste woningcertificering die in één keer werd gerealiseerd. Hierdoor ontstaat ook meteen de grootste BREEAM-gecertificeerde vastgoedportefeuille ter wereld. Deze certificering is dus niet alleen een belangrijke mijlpaal voor Vesteda en CFP Green Buildings, maar ook voor BREEAM-NL. 

Stephan de Bie, programmamanager Duurzaamheid bij Vesteda: “Wij hebben met onze partners hard gewerkt om onze volledige portefeuille in één keer te certificeren op basis van de nieuwe BREEAM-NL In-Use woningen-richtlijn. En we zijn zeer tevreden met het resultaat. De BREEAM-NL-certificaten geven ons beter inzicht in de duurzaamheidsprestaties van onze complexen: naast energie, ook op ander terreinen, zoals toegankelijkheid, materiaalgebruik en biodiversiteit. De BREEAM-NL-certificaten vormen overigens niet ons einddoel, maar zijn het startpunt voor een verdere verbetering van de duurzaamheidsprestaties van onze woningportefeuille.” 

Wij zijn enorm trots dat Vesteda BREEAM-NL gebruikt voor het verduurzamen van haar portefeuille. Het is heel knap om de certificering van zo’n groot portfolio binnen een jaar te realiseren. De nulmeting die Vesteda nu heeft gedaan, biedt veel inzicht en mogelijkheden voor verdere verduurzaming. Wij zijn benieuwd naar de stappen die op basis hiervan volgen.” 

– Rudy van der Helm, manager Ontwikkeling en Beheer bij DGBC

Aanleveren bewijslast 

De grootschalige certificering, waarvoor veel bewijslast nodig was, zoals bouwtekeningen, plattegronden, inspectierapporten en allerlei foto’s, vond plaats met ondersteuning van een BREEAM-NL Expert van CFP Green Buildings en BREEAM-NL Assessor van Longevity Partners. 

Simone Tabor, managing partner consultancy bij CFP Green Buildings: “Afgelopen jaar begeleidden we Vesteda in de eerste stap voor de verduurzaming van hun woningportefeuille. Voor CFP, die haar kennis en ervaring al jaren inzet voor duurzaamheidscertificeringen, een heel gaaf en bijzonder project. Onze intensieve samenwerking met alle betrokken partijen leidde tot het bovenstaande resultaat. Dit is voor Vesteda en voor ons een belangrijke mijlpaal en tegelijkertijd het vertrekpunt voor verdere verduurzaming van de 27.500 woningen.“ 

Roger Toussaint, managing director bij Longevity Partners BV: “BREEAM-NL In-Use Woningen is ontwikkeld om de duurzaamheidsprestaties van bestaande woningen te meten en te verbeteren. In 2021 heeft Longevity meegewerkt aan de ontwikkeling van de beoordelingsrichtlijn en ik ben dan ook trots op het team dat in 2022 ruim 630 certificaten heeft opgeleverd om de duurzaamheid van bijna 27.500 woningen in kaart te brengen. Het is bijzonder om te zien hoe Vesteda de resultaten van de beoordeling aanpakt voor verdere verduurzaming in de toekomst. Dit project laat zien dat het mogelijk is om grote portfolio’s op een efficiënte manier te certificeren én aan de slag te gaan met verduurzaming.”

Wil je ook aan de slag met het BREEAM certificaat of heb je andere vragen op het gebied van verduurzamen van bestaand vastgoed? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment