Cocon verduurzaamt monumentale panden naar energielabel A

Before Article
  • Alle monumentale panden naar label A
  • Duurzaamheidsscenario’s
  • Data uit slimme meters, gebouwverbruik en seizoensinvloeden
  • Quick wins als extra service

Volledig duurzame vastgoedportefeuille

Cocon Vastgoed begon 30 jaar geleden met een missie: met oude stenen kun je vaak meer verdienen dan met nieuwe. Zij specialiseerden zich in hergebruik en herontwikkeling. Cocon Vastgoed streeft naar een volledig duurzame vastgoedportefeuille waarin ook alle monumenten een energielabel A hebben.

Energiescans en de energierobot

Om volledig naar energielabel A te kunnen gaan, heeft CFP energiescans uitgevoerd die inzicht geven in mogelijke maatregelen voor verschillende duurzaamheidsscenario’s. Denk hierbij aan extra isolatie of nieuwe installaties op het moment dat de oude vervangen moeten worden.
Daarnaast is de Energierobot ingezet om op basis van data uit slimme meters, gebouwgebruik en seizoensinvloeden analyses te geven op gebied van energieoptimalisatie. Deze analyses geven snel inzicht in waar installaties geoptimaliseerd kunnen worden. Door verbruik buiten gebruikstijden te voorkomen is het energieverbruik verlaagd. Deze actieve zoektocht naar quick wins als extra service vanuit Cocon Vastgoed verhoogt de huurderstevredenheid en verlaagt de CO2-uitstoot.