Video: Vastgoedportfolio in één keer verduurzamen met BREEAM-NL In-Use

BREEAM-NL In-Use is een handig instrument om in één keer de duurzaamheidsprestatie van de hele vastgoedportefeuille inzichtelijk te maken. Voor het Nationale BREEAM-congres 2022 maakte DGBC een video waarin a.s.r. real estate toelicht hoe zij de portfolio aanpak hebben toegepast.

Winkelpand van 130 jaar oud

Edwin van de Woestijne, Managing Director Commercieel vastgoed bij a.s.r. real estate vertelt in het overdekte winkelgebied Passage in het centrum van Den Haag over hun werkwijze. Het pand is 130 jaar oud en rijksmonument en ze hebben nu inzichtelijk gemaakt hoe ze dat willen verduurzamen met BREEAM-NL In-Use. Dat bevat goede tips om je vastgoedportefeuille te verduurzamen.

BREEAM Scan voor 158 panden en 15 winkelcentra

De vastgoedeigenaar heeft CFP Green Buildings ingeschakeld om het BREEAM-NL traject te doorlopen. Sander van den Berg is BREEAM-NL-Expert en -Assessor bij CFP en heeft voor a.s.r. real estate van 158 panden en 15 winkelcentra de duurzaamheidsprestatie inzichtelijk gemaakt. ‘Om dit te realiseren, hebben we een efficiënte werkwijze toegepast waarin we veel gebruik hebben gemaakt van standaard analyses en verantwoordingen’, licht Sander toe.

Paris Proof in 2045

Je kunt met BREEAM-NL dus niet alleen een gebouw of project certificeren, maar ook een hele portefeuille. En dat is wat a.s.r real estate nu met haar retailportefeuille gedaan heeft. Een mooi startpunt voor verdere verduurzaming, want het bedrijf wil de hele portefeuille in 2045 Paris Proof hebben.

Wil je ook aan de slag met het verduurzamen van jou vastgoedportefeuille? Neem dan contact op met een van onze consultants.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment