Expert Sessie: Paris Proof

Before Article

Maak de gebouwde omgeving al in 2040 Paris Proof! Dat is de ambitie van het Deltaplan Duurzame Renovatie. En het betekent dat het energieverbruik van de gebouwde omgeving met twee derde omlaag moet ten opzichte van het huidige gemiddelde. Dat is een stevige, maar noodzakelijke ambitie om in Nederland de doelen van het Parijse Klimaatakkoord te halen.

Tijdens de Expert Sessie Paris Proof – op dinsdag 22 september – gaan koplopers met elkaar in gesprek over hoe Nederland zijn rol als gidsland kan pakken op het gebied van CO2-reductie (Paris Proof) in de gebouwde omgeving. Centraal staat het Paris Proof Commitment dat tijdens de Dutch Green Building Week zal worden ondertekend.

Paris Proof Commitment

In navolging van The Net Zero Carbon Buildings Commitment van de World Green Building Council, gaan we tijdens de Dutch Green Building Week een Paris Proof Commitment tekenen met koplopers uit de bouw- en vastgoedsector in Nederland. De partijen die zullen tekenen hebben Paris Proof al als ambitie en zijn hier ook al concreet mee bezig. Ook CFP Green Buildings zal een handtekening zetten onder dit document.

Aanmelden

De DGBW Expert Sessie Circulariteit wordt live uitgezonden op donderdag 24 september tussen 14.15 – 15.00 uur en wordt gestreamed vanuit Circl Amsterdam. Registreer u (eenmalig) als bezoeker via onderstaande knop om deel te nemen aan dit event. Uiterlijk een week voor de start van de DGBW ontvangt u een link om de registratie definitief te maken.

Registreer nu voor DGWB-online

Met behulp van routekaarten en energiemonitoring kunt u de voortgang op het gebied van Paris Proof meetbaar maken en eenvoudig rapporteren. U ziet in één oogopslag of uw gebouw al Paris Proof is.

 

– Roel Wever, partner bij CFP Green Buildings

Duurzame ambities concreet vertalen

Om bedrijven te ondersteunen bij het concreet vertalen van hun duurzame ambitie, het monitoren van de voortgang en het rapporteren van het resultaat, heeft CFP Green Buildings tools ontwikkeld die hen hierbij kunnen ondersteunen. De CSR-manager geeft advies over de te nemen maatregelen om energie- en CO2-verbruik te reduceren. Door gebruik te maken van een routekaart, kunnen deze maatregelen concreet in de tijd gepland worden. En met energiemonitoring en de energierobot, wordt het werkelijke totale verbruik en het verbruik per m2 inzichtelijk, zodat duidelijk wordt of een gebouw voldoet aan de Paris Proof normen.

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email