Voldoen aan informatieplicht – The Box

Before Article
logo van The Box
  • Voldoen aan de informatieplicht
  • Toekennen van energielabel aan kantoorruimte
  • Aanbevelingen voor verdere besparingsmaatregelen

The Box en duurzaamheid

The Box B.V. is een verpakkingsspecialist die gespecialiseerd is in duurzame, recyclebare blikverpakkingen. Niet gek dus dat ze duurzaamheid ook belangrijk vinden als het aankomt op hun hoofdkantoor in Apeldoorn. CFP Green Buildings heeft hen geholpen met het voldoen aan de informatieplicht en het duurzamer maken van hun kantoorpand.

Informatieplicht

Sinds 1 juli dit jaar hebben bedrijven een informatieplicht. Hiermee worden organisaties verplicht om aan te geven welke energiebesparende maatregelen zij hebben getroffen voor een gebouw. De eerste aangifte moest uiterlijk 1 oktober 2019 gedaan zijn en CFP Green Buildings heeft The Box geholpen om hieraan te voldoen. Hiervoor is er een scan uitgevoerd en zijn alle eerder genomen energiebesparende erkende maatregelen in kaart gebracht.

Toekennen van energielabel

De uitgevoerde scan had meerdere functies. Naast het in kaart brengen van eerder uitgevoerde maatregelen, kon met behulp van de scan ook het huidige energielabel bepaald worden. Het pand van The Box heeft energielabel A toegewezen gekregen en behaalde daarmee de hoogst mogelijke score. Het pand is goed geïsoleerd en het kantoor wordt gasloos verwarmd en gekoeld door een VRV-systeem.

Besparingsmaatregelen in de toekomst

Met energielabel A staat het er goed voor met de kantoorruimte van The Box. Maar uiteraard zijn er verdere mogelijkheden tot besparing. Zo zit er een gebalanceerd ventilatiesysteem in het kantoor, maar kan de warmte uit de afvoerlucht teruggewonnen worden. Daarnaast moet in de toekomst de verlichting in en om het pand vervangen worden voor LED verlichting.

CFP heeft ons echt ontzorgd in de aanloop naar de informatieplicht. Daarnaast zijn ze klantgericht, professioneel en persoonlijk. Kortom een hele fijne samenwerking!

– Tony Veer, eigenaar van The Box

Deel dit bericht:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email