Vacature: Sustainability Analytics Consultant

Er is een grote slag te slaan in de energietransitie. Nederland moet duurzamer en jij kunt hier eigenhandig een flinke bijdrage aan leveren. Dus waar wacht je nog op? Stap bij ons aan boord en help ons om de gebouwde omgeving in Nederland duurzamer, CO2-neutraal en klaar voor de toekomst te maken! Solliciteer vandaag nog bij CFP Green Buildings.

Ruim 400.000 gebouwen op de teller: hoeveel gebouwen en organisaties ga jij verduurzamen?

Het is onze missie om zo veel mogelijk gebouwen en organisaties winstgevend te verduurzamen. Met onze online tools zorgen we voor de juiste inzichten, onze hands-on consultants maken vervolgens de vertaalslag naar rendabele businesscases. Inmiddels hebben we samen met onze klanten al meer dan 400.000 gebouwen verduurzaamd in binnen- en buitenland en we hebben jou nodig om dit cijfer nog veel verder te laten stijgen. Hoeveel organisaties en gebouwen ga jij met ons verduurzamen dit jaar?

Projectmanager, adviseur en onderzoeker: je wordt het allemaal als Sustainability Analytics Consultant

Als Sustainability Analytics Consultant heb je een grote impact op het verduurzamen van alle gebouwen en organisaties in Nederland en internationaal. Je bent verantwoordelijk voor je eigen verduurzamingsprojecten. Je hebt en onderhoudt veel contact met financiële instellingen en diverse andere klanten. Je helpt klanten met het inzichtelijk maken van hun verduurzamingsmogelijkheden en begeleidt ze bij het realiseren van hun doelstellingen. Daarnaast voer je onderzoeken en analyses uit en stelt rapportages op.

Met dit takenpakket word jij een succesvolle consultant in de energiesector:

 • Analyseren van en rapporteren over de verduurzamingspotentie van vastgoedportefeuilles en CO2 uitstoot;
 • Analyseren van datasets;
 • Onderhouden en uitbreiden van klantrelaties op zowel nationaal als internationaal niveau;
 • Projectmanagement;
 • Marktonderzoek en het verkennen van nieuwe mogelijkheden;
 • Maar mogelijk ook bijdragen aan projecten over het verduurzamen van vastgoed met o.a. duurzaamheidscertificaten.

Wat we vragen:

 • Een gedreven, ondernemende en ambitieuze instelling met affiniteit voor duurzaamheid en data;
 • WO-opleiding, of HBO aangevuld met relevante werkervaring;
 • Een open en proactieve houding, met focus op kwaliteit en resultaat;
 • Spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels;
 • Je vindt het leuk om een onderdeel te zijn van een jonge en innovatieve organisatie.

Pré is:

 • Het hebben van kennis over de EU taxonomy, CO2 prestatieladder, CO2 footprint berekenen, GRI Reporting en/of Green Bonds;
 • Kennis over en ervaring met energiebesparing of verduurzaming van gebouwen;
 • Affiniteit met Excel en PowerPoint skills.
energie consultant

Onze werksfeer

Als je gaat werken als Sustainability Analytics Consultant bij CFP wordt er veel van je verwacht, maar je krijgt er uiteraard ook veel voor terug. De werksfeer is gedreven, collegiaal, resultaatgericht en informeel. Wij zijn een groot voorstander van flexibel werken en schenken veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij willen samenwerken met de beste mensen en zullen jouw groei daarom altijd stimuleren. Als CFP’er bepaal je jouw eigen groeipad en kun je financieel participeren in het bedrijf.

Ga aan de slag bij CFP

Reageer dan snel op de vacature van Sustainability Analytics Consultant! Wij kunnen niet wachten om je te ontmoeten. Daarom behandelen we de sollicitaties op basis van binnenkomst. Wacht dus niet te lang met het insturen van jouw korte motivatie. Deze stuur je samen met je cv naar ons op via onderstaand formulier.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Simone via stabor@cfp.nl of met Karin Eijkholt op 055 – 355 51 99 of via keijkholt@cfp.nl.

Benieuwd naar alle mogelijkheden voor een carrière bij CFP? Bekijk dan ook onze andere vacatures.

Solliciteren

Hidden
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Kies je segment