Vacature: Senior Consultant Duurzaam Vastgoed

Wil jij graag impact maken op de energietransitie door grote en bekende klanten te adviseren over de verduurzaming van vastgoed? Heb jij de wens om flexibel te werken? En wil je jezelf blijven doorontwikkelen? Dat kan allemaal als Senior Consultant Duurzaam Vastgoed bij CFP Green Buildings. Nieuwsgierig? Lees snel meer!

Al 3.500.000 gebouwen op de teller

Onze missie? Het winstgevend verduurzamen van zo veel mogelijk gebouwen en organisaties. Met onze online tools zorgen we voor de juiste inzichten. Onze hands-on consultants vertalen dit vervolgens naar rendabele businesscases. Jij kunt daar als Senior Consultant Duurzaam Vastgoed een belangrijke bijdrage aan leveren door gebouweigenaren hulp en ondersteuning te bieden.

Samen met onze klanten hebben we al 3,5 miljoen gebouwen in binnen- en buitenland verduurzaamd. Klanten zijn bijvoorbeeld grote banken, technische bedrijven en overheden met veel gebouwen in beheer. Zoals ABN AMRO, Vattenfall en a.s.r. Real Estate. Maar ook het Van Gogh museum, gemeente Rotterdam en het ministerie van VWS.

Wat doet een duurzaamheidsconsultant?

Als Senior Consultant Duurzaam Vastgoed bij CFP Green Buildings werk je binnen projecten waarin gebouwen en vastgoedportefeuilles in Nederland duurzamer, energieneutraal of zelfs circulair gemaakt worden. Je gaat op onderzoek uit binnen gebouwen en organisaties, en adviseert de opdrachtgevers over maatschappelijk verantwoord ondernemen, certificeringen en mogelijke oplossingen om te verduurzamen en energie te besparen.

Afhankelijk van jouw achtergrond, kennis en interesses heb je hierbinnen de mogelijkheid om bezig te zijn met bijvoorbeeld:

 • BREEAM / WELL certificering. Methodes waarbij vastgoedprojecten worden beoordeeld, gecertificeerd en inzicht wordt gegeven in de duurzaamheidsprestatie. Het biedt handvaten en geeft inzichten in de aspecten van bijvoorbeeld energie, gezondheid, binnenklimaat of circulariteit.
 • Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Richtlijn waarin bedrijven vanaf 2024 verplicht worden te rapporteren over de impact van hun activiteiten op duurzaamheid.
 • ESG-rapportages. Focust zich op Environment (milieu), Social (maatschappij) en Governance (bestuur). Hierbinnen kun je duurzaamheid volgen, risico’s identificeren en rapporteren over duurzaamheidsprestaties van bedrijven. Het gaat om de impact van een bedrijf op milieu, het sociale zoals personeelszaken en diversiteit, en governance zoals ethiek en transparantie.
 • CO2 Impact Assessments. Een gebouw of portefeuille beoordelen en rapporteren over bijvoorbeeld de inventarisatie van CO2-uitstoot, emissieberekeningen en de vertaling naar duidelijke doelstellingen en KPI’s.
 • Green bonds. Een instrument om verduurzamingsprojecten te financieren. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor investeerders.

Met dit takenpakket word jij een succesvolle Senior Consultant Duurzame Gebouwen:

 • Bezoeken van locaties en klanten, en het uitvoeren van inspecties en quick scans waarbij je de informatie en bewijslast verzamelt;
 • Verzamelen van de benodigde informatie en het analyseren en uitwerken van de aanwezige duurzaamheidsvoorzieningen;
 • Adviseren van opdrachtgevers over mogelijke kansen en oplossingen voor de verdere verduurzaming;
 • Begeleiden van opdrachtgevers bij het verkrijgen van de duurzaamheidscertificeringen en het realiseren van de oplossingen en verbeteringen;
 • Ondersteuning bij het opstellen van de duurzaamheidsrapportages;
 • Begeleiden van junior en medior collega’s;
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van rapportages, certificeringen en bijbehorende trajecten binnen CFP.
Unifore neemt BREEAM certificaten in ontvangst.

Jij hebt wat er nodig is:

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding in de richting van bijvoorbeeld bouwkunde, vastgoed, bedrijfskunde, facility management, financiën of de duurzaamheid;
 • Senior ervaring binnen de sector van verduurzaming of vastgoed;
 • Hands-on, ondernemend en je neemt initiatief; jij houdt van aanpakken en bent zelfsturend!
 • Je bent analytisch, precies en hebt oog voor detail om de juiste rapportages en analyses op te stellen;
 • De zelfstandige skills van een projectmanager om je eigen projecten en klantportefeuilles te beheren;
 • Communicatief sterk en klantgericht; jij gaat gemakkelijk het gesprek aan met opdrachtgevers;
 • Inhoudelijke kennis over bijvoorbeeld BREEAM of WELL is niet noodzakelijk; je wordt intern opgeleid.

Daarbij ben of heb je:

 • Fulltime beschikbaar;
 • In bezit van een rijbewijs; je bent ook onderweg naar opdrachtgevers op locatie;
 • Woonachtig in de Randstad of maximaal 45 minuten vanaf Apeldoorn;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Dit bieden we jou

Wij bieden je een mogelijkheid in groene omgeving en in een van de duurzaamste gebouwen van Nederland. Je krijgt de kans om concreet iets bij te dragen aan een duurzamer Nederland en samen te werken met verschillende (internationale) bedrijven en instellingen. Daarnaast is CFP betrokken bij diverse initiatieven om de wereld een stukje leefbaarder te maken.

Daarbij kun je verwachten:

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een leaseauto, laptop en telefoon van de zaak;
 • Een bonusregeling op basis van individuele en teamprestaties;
 • Mogelijkheid om financieel te participeren in het bedrijf;
 • Persoonlijke ontwikkeling: je bepaalt je eigen groeipad en de mogelijkheden die daarbij horen.

De werksfeer bij CFP Green Buildings

Je komt terecht in een informele, gedreven, resultaatgerichte en collegiale werksfeer. Een team van consultants waar het merendeel zich ook bezighoudt met thema’s als MVO, BREEAM, WELL, CO2- en energiebesparing en de circulaire economie. Flexibel werken wordt gestimuleerd vanuit de kantoorlocaties in Naarden of Apeldoorn, thuis, of natuurlijk bij de klant.

Solliciteren doe je zo

Heeft deze vacature je interesse gewekt? Dan maken wij graag kennis met je! Wij kunnen niet wachten om je te ontmoeten, daarom behandelen we de sollicitaties op basis van binnenkomst. Wacht dus niet te lang met het insturen van jouw korte motivatie. Deze stuur je samen met je cv naar ons op via onderstaand formulier.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Simone Tabor, Lead Operations via stabor@cfp.nl of via +31 (0)55 355 5199. Heb je andere vragen of wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure? Dan kun je terecht bij Talitha van den Berg, tvdberg@cfp.nl of telefonisch via +31 (0)55 355 5199.

Voor deze vacature werken wij samen met kWh People, een gerenommeerd wervingsbureau dat gespecialiseerd is in de energiesector. Samen streven wij ernaar om de beste kandidaat te vinden die perfect aansluit bij de eisen van de functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Benieuwd naar alle mogelijkheden voor een carrière bij CFP? Bekijk dan ook onze andere vacatures.

Solliciteren

Hidden
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 MB.
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 1 MB.
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Contact Apeldoorn

   CFP Green Buildings
   J.C. Wilslaan 29
   7313 HK Apeldoorn
   +31 (0)55 355 5199
   info@cfp.nl

   Contact Naarden

   CFP Green Buildings
   Onderwal 16
   1411 LV Naarden
   +31 (0)55 355 5199
   info@cfp.nl

   Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

   Volg ons

   Kies je segment