Whitepaper: Routekaart versnelt verduurzaming maatschappelijk vastgoed

Gemeenten moeten in 30 jaar het maatschappelijk vastgoed verduurzamen. Alle gebouwen moeten energieneutraal zijn in 2050, zonder dat ze nog CO2 uitstoten. Dit jaar verscheen een nieuw handvat voor die enorme opgave: de Sectorale Routekaart Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed. Waarom zou je daar nú al mee aan de slag willen en wat levert het je op? Dit en meer lees je in onze Whitepaper ‘Routekaart versnelt verduurzaming maatschappelijk vastgoed’.

Download de whitepaper over Routekaart Duurzaam Vastgoed

Economische kansen van verduurzaming inzichtelijk

De Routekaart Duurzaam Vastgoed geeft inzicht in het gemiddelde energielabel van een geselecteerde regio en toont het gemiddelde bouwjaar, de oppervlaktes en de huidige energiekosten. Daarnaast laat de Routekaart zien wat de verduurzaming van de gebouwen kost en oplevert in maatschappelijke en financiële zin. Bram Adema, CEO en oprichter van CFP, licht toe: “De Routekaart Duurzaam Vastgoed verschaft de data die besluitvormers nodig hebben bij het ontwikkelen van een energiestrategie richting 2030 en 2050. Je krijgt snel en kosteloos inzicht in de economische kansen van verduurzaming van vastgoed met een business case op landelijk-, gemeentelijk- en wijkniveau.”

Een Regionale Energiestrategie opstellen met de Routekaart Duurzaam Vastgoed

Ook kan de Routekaart Duurzaam Vastgoed helpen bij het ontwikkelen van een Regionale Energiestrategie (RES). Adema: “Met de tool krijg je direct feitelijke getallen boven tafel die nodig zijn voor de ontwikkeling van een RES. Naast het maken van begrotingen en ontwikkelingsplannen, kun je op basis van de data ook zien hoeveel energie er na verduurzaming bespaard kan worden per regio. Zo weet je hoeveel groene stroom er in de toekomst opgewekt moet worden. In overleg met energieleveranciers, netbeheerders en andere belanghebbenden kun je vervolgens de infrastructuur hierop afstemmen en concrete plannen opnemen in de Regionale Energiestrategie.”

Je leest de uitgebreide inzichten van experts in ‘Routekaart versnelt verduurzaming maatschappelijk vastgoed’, nu te downloaden op DuurzaamGebouwd.nl.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment