Unifore zet met acht BREEAM-Excellent certificaten een grote stap in haar duurzaamheidsambities

Deze week heeft Unifore Real Estate 11 BREEAM-certificaten in ontvangst genomen voor haar HAWK portfolio en dat slechts in iets meer dan een jaar na aankoop. Van de 11 certificaten zijn er maar liefst acht BREEAM-Excellent.

Een bijzondere prestatie en een prachtige mijlpaal voor zowel Unifore als CFP Green Buildings. Kansen creëren en waarde toevoegen in de verstedelijkende wereld om ons heen; dat is waar Unifore zich elke dag voor inzet. Het verduurzamen van deze portfolio is een belangrijk onderdeel hiervan.

De HAWK portofolio heeft met het behalen van de BREEAM-certificering een perfect vertrekpunt gecreëerd voor de verdere uitrol van de duurzaamheidsambities in deze portfolio. Unifore zal zich nu verder toeleggen op het SFDR-compliant maken van de gebouwen, inclusief het realiseren van een concrete plek op de pathway naar Paris Proof.”

– Erik Dijkema, Partner bij Unifore

Het Transpolis gebouw in Hoofddorp: 30% reductie van CO2-uitstoot

De uitreiking van de certificaten vond plaats in het kantoorpand Transpolis, tevens het hoofdkantoor van Unifore. Het gebouw in Hoofddorp is een bijzonder kantoorpand met internationale allure. Transpolis is 1 van de 8 panden dat nu ‘Excellent’ gecertificeerd is. CFP Green Buildings heeft hier een A+ energielabel gerealiseerd door onder andere implementatie van Ledverlichting, zonnepanelen en zuinige ventilatoren en door isolatie in de technische ruimtes aan te brengen. Met deze maatregelen wordt 30% van de CO2-uitstoot gereduceerd.

Daarnaast zijn er bij Transpolis ook ecologische- en groenvoorzieningen aangebracht, evenals waterbesparende maatregelen. Gedurende het proces heeft CFP geanalyseerd waar een zo hoog mogelijke energie- en BREEAM-prestatie mee te behalen was. Het uitvoeren van de maatregelen heeft ervoor gezorgd dat de panden zo energiezuinig mogelijk zijn gemaakt én optimaal presteren op andere duurzaamheidsdoelen met behulp van BREEAM.

Zowel BREEAM als energieprestatie verbeteren

Youp van der Zande en Lian van Uem, CFP Green Buildings: “We kijken met veel plezier terug op dit project. Door de continue samenwerking tussen opdrachtgever Unifore en CFP als partner voor verduurzaming hebben we dit prachtige resultaat kunnen behalen. Doordat we de gebouwen gelijktijdig verbeterden op BREEAM en op de energieprestatie kon er gekozen worden voor de meest effectieve maatregelen.”

Unifore neemt BREEAM certificaten in ontvangst.

“De intensieve samenwerking en de combinatie van maatregelen hebben ervoor gezorgd dat de duurzame ambities van Unifore in een korte periode gerealiseerd konden worden. Voor zowel Unifore als haar huurders een mooie mijlpaal voor de volgende fase in de duurzaamheidsambitie.”

Wil je ook aan de slag met het BREEAM certificaat of heb je andere vragen op het gebied van verduurzamen van bestaand vastgoed? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment