Deze sprekers brachten je in beweging tijdens het Green Buildings Event 2021

De sprekers waren fenomenaal en de keynotes pleitten voor radicale verandering. Lees hieronder welke sprekers jou omver bliezen tijdens het Green Buildings Event ‘Building Change’ op 6 oktober 2021.

Benieuwd naar het volgende Green Buildings Event? Lees hier meer.

Twan Huys als dagvoorzitter

Twan Huys is dagvoorzitter tijdens het Green Buildings Event. De voormalig Amerika-correspondent maakte furore als presentator van programma’s als College Tour, Nieuwsuur en RTL Late Night. Hij kan vanwege zijn professionele achtergrond terugvallen op een enorme hoeveelheid kennis. Ook weet Twan als geen ander hoe hij een publiek moet bespelen: kort op de man, dan weer een grapje en dan weer met gestrekt been erin – je steekt daardoor écht iets op.

Dennis Storm

Jarenlang was Dennis Storm te zien op de Nederlandse televisie, waar hij onder andere reisrapportages maakte voor 3 op Reis. Inmiddels leeft Dennis met zijn gezin een minimalistisch bestaan en schrijft hij boeken en blogs. Hij daagt mensen uit om kritisch te kijken naar onze consumptiemaatschappij en houdt een inspirerend pleidooi om collectief een groener leven te omarmen.

Mark van Baal

Mark van Baal laat zien dat je in je eentje de wereld kunt veranderen. In 2015 richtte hij Follow this op, inmiddels de meest invloedrijke aandeelhouder van Shell. Met Follow This zet Mark zich in om klimaatverandering te stoppen door te zorgen dat de olie-industrie grootschalig gaat investeren in duurzame energie.

Lizzy Butink

Lizzy Butink is sinds 2013 werkzaam als duurzaamheidsmanager bij a.s.r. real estate. Onder het motto ‘dit is de tijd van doen’, heeft zij een sterke focus op de procesversnelling rondom de klimaatneutraliteit van vastgoed. Lizzy afgestudeerd als sociaal geograaf aan de UU en is lid van de Raad van Advies van de DGBC en van de werkgroep duurzaamheid van de IVBN.

Roel van de Bilt

Roel van de Bilt is directeur van Rabo Real Estate Finance. ‘Gezondheid is een van de strategische pijlers van Rabobank. Bij vitale dorps- en leefgemeenschappen horen ook gezonde gebouwen. Het past in het totaalplan waar we mee bezig zijn voor verduurzaming en circulariteit. Rabobank’s missie is ‘Growing a better world together’ en gezondheid hoort daar volledig bij.’

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal weet als succesvolle ondernemer en investeerder als geen ander hoe innovaties en start-ups uit kunnen groeien tot een succes. Dit liet ze ook zien tijdens KRO’s Dragons’ Den. Logisch dus dat deze powervrouw naast Roel van de Bilt en Jouri Schoemaker plaatsneemt in de jury tijdens de Dragons’ Den.

Marcel van de Ven

Iedereen die het tv-programma Hunted wel eens heeft gezien, herkent Marcel meteen als dè opsporingsexpert van Nederland. Maar deze voormalig undercoveragent heeft nog veel meer in zijn mars. Marcel heeft vele onderhandelingen gevoerd in nijpende situaties en vertelt over hoe je een doorbraak kunt realiseren.

Roebyem Anders

Roebyem is oprichter en Chief Mission Officer van Sungevity International en was al duurzaam voordat het woord hip werd. Roebyem eist in het publieke debat aandacht voor duurzaamheid en zorgt ervoor dat hun missie zichtbaar uitgedragen wordt. Het is haar missie om alle daken in de wereld vol te leggen met zonnepanelen (‘rooftop revolution’).

Rick Bruins

Namens Remeha treedt Rick regelmatig op in het TV programma Uitstel van Executie. Hierbij assisteert hij Martijn met adviezen om een woning energiezuiniger te maken, en daardoor een lastenverlichting voor de bewoners te realiseren. Zijn specialiteit is het doen van slimme aanpassingen aan bestaande verwarmingssystemen, met als doel een forse reductie van het energie gebruik.

Bram Adema

Bram Adema is oprichter en directeur van CFP Green Buildings. Bram staat bekend als één van de meest vooruitstrevende ondernemers op het gebied van duurzame gebouwen. Met online tools en kundige consultants werkt CFP als een katalysator voor verduurzaming en heeft Bram duizenden organisaties en meer dan 400.000 gebouwen verduurzaamd. Bram is bestuurslid van DGBC en MVO Nederland.

Jouri Schoemaker 

De eerste stap naar een onderneming is volgens Jouri Schoemaker een goede pitch. Jouri is voormalig Nederlands Kampioen Pitchen en richtte onder andere de circulaire online supermarkt Pieter Pot op. Voor Jouri is een pitch de ideale manier om zo vroeg mogelijk feedback te verzamelen van vrienden, partners en experts. De pitch is namelijk geen monoloog, maar de start van een dialoog!

Erik Scherder 

Professor Erik Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en weet als geen ander wat de impact van verandering is op ons brein. Innovators staan aan de wieg van verandering, maar om permanente verandering teweeg te brengen moeten anderen ook tot actie worden aangezet. Erik deelt interessante en onverwachte inzichten, waar jij als innovator je voordeel mee kunt doen.

Benieuwd naar een keynotes van het Green Buildings Event 2021? Lees hier de belangrijkste conclusies.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment