ONK zeilen in bootklasse J/80: een mooie warm-up voor het wereldkampioenschap

CFP Green Buildings is trotse sponsor van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) zeilen voor de J/80-klasse, en dit jaar was het een absoluut spektakel! In Naarden kwamen zeilers uit alle windstreken samen voor drie dagen vol adrenaline en intensiteit. Met windvlagen variërend van 15 tot maar liefst 34 knopen was het een ware krachtmeting voor de vloot. De spanning was om te snijden, en de race verliep allesbehalve voorspelbaar. Kortom: de ideale voorbereiding voor het wereldkampioenschap in 2025.

Zelf een zeilrace meemaken? Zeil mee met de Green Buildings Regatta op 6 september!

Spectaculaire races en dynamische windomstandigheden

Het J/80 Open Nederlands Kampioenschap was spectaculair, met drie dagen wind en vlagen tussen de 15 en 34 knopen. De zeilers moesten hun kennis en ervaring optimaal inzetten om de elementen te trotseren. De dynamische omstandigheden maakten de wedstrijden zowel spannend als onvoorspelbaar, en vereisten dat de teams niet alleen technisch bekwaam waren, maar ook strategisch sterk. Na in totaal negen races mocht team Joyride van Torsten Nullmeier zich J/80 Nederlands Kampioen 2024 noemen.

De vriendelijke en competitieve J/80-klasse

De J/80-klasse is competitief, maar tegelijkertijd zijn deelnemers altijd bereid om elkaar aan te moedigen, advies te geven en een handje te helpen. Voor wie op zoek is naar serieuze, maar vriendelijke wedstrijden, is de J/80-klasse ideaal.

Bram Adema van CFP tijdens ONK J/80 2024

Bram Adema, deelnemer van het ONK en CEO van CFP: “Deze versie van de Open Nederlandse Kampioenschappen kwam met stormachtige wind, flinke golven en sterke competitie uit meerdere landen.”

“Na onze Kampioenstitel in 2023 hadden we goede hoop voor 2024, maar helaas konden we onze prestatie van vorig jaar niet herhalen. We zijn desondanks trots op onze 7e plek, en feliciteren de Joyride met de titel: well done!”

Blik vooruit op WK in Nieuwpoort in 2025

Het ONK 2024 in Nederland was niet alleen een belangrijk kampioenschap op zich, maar ook een perfecte opwarming voor het Wereldkampioenschap J/80 dat volgend jaar in het Belgische Nieuwpoort zal plaatsvinden, waarvan CFP Green Buildings de hoofdsponsor is. De deelnemers testten hun vaardigheden en bereidden zich voor op een van de grootste zeilevenementen ter wereld. Met nieuwe ervaringen, inzichten en hernieuwde vastberadenheid vertrokken de zeilers om volgend jaar sterker terug te komen.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment