Met een energiemonitoring systeem helpt ING klanten € 30 miljoen aan energie besparen

  • ING Energierobot zorgt voor €30 miljoen aan jaarlijkse energiebesparing
  • De robot wordt gebruikt voor 17 miljoen m2
  • Terugdringen 10-15% energieverspilling
  • Maximaal rendement en optimale duurzaamheid
  • Volledig geautomatiseerde energiemonitoring

ING Real Estate Finance

ING Real Estate Finance (REF) financiert meer dan 17 miljoen vierkante meter onroerend goed in Nederland. Ze geven op maat gemaakte financieringen en bieden inzicht in de (regionale) markt in Nederland. Daarnaast stimuleert REF, als marktleider in Nederland, de verduurzaming van vastgoed.

Energiemonitoring

De ING Energierobot

REF biedt haar klanten ondersteuning in hun verduurzaming, bijvoorbeeld door energiemonitoring aan te bieden met behulp van de Energierobot. Deze wordt aan al haar klanten gratis ter beschikking gesteld. De ING Energierobot identificeert, schat en rapporteert energiebesparingsopties in gebouwen. Hiermee kan zo’n 10 tot 15% energieverspilling gereduceerd worden in gebouwen, waarmee 20-30% van de doelstellingen worden gerealiseerd om Paris Proof te worden.

“De werkelijke klimaat en financiële impact meet je niet alleen met Energielabels maar in combinatie met werkelijk verbruik. Door onze klanten zowel de ING Duurzaam app, waarin ze duurzaamheidsmaatregelen kunnen simuleren, als de ING Energierobot gratis aan te bieden heeft zowel de eigenaar maar ook de gebruiker een volledig beeld van het duurzaamheidsniveau van het object en kunnen ze beide de voordelen van verduurzaming genieten.”

– Hein Wegdam, Directeur Sustainable Real Estate Products.

Maximaal rendement met energiemonitoring

Deze oplossing levert maximaal rendement en optimale duurzaamheid op voor alle ING REF-klanten. Jaarlijks besparen deze klanten € 30 miljoen op de energiekosten en 92.000 ton CO2-uitstoot per jaar. En dat zonder een additionele investering in de installatie.

Bekijk hier de video van het energiemonitoring systeem de Energierobot. 

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment