Blog – Hoe word je een internationale expert op het gebied van duurzaamheid?

Bij CFP werken allerlei mensen met verschillende achtergronden; van ingenieurs en architecten tot softwareontwikkelaars en bedrijfskundigen. In deze blog vertelt Nanda Verschoor, Account Executive bij CFP, over haar studietijd, de start van haar carrière en hoe zij zich heeft ontwikkeld tot internationale expert op het gebied van duurzaamheid.

Hoe het ooit begon

Tijdens mijn studie in Amsterdam heb ik veel geleerd over duurzame energie, zowel de technische als de bedrijfskundige kant van het verhaal. Het was dan ook een logische keuze om mijn carrière te starten met het verduurzamen van woningen, aan de hand van technologieën zoals zonnepanelen en warmtepompen. Na een aantal jaar begon het idee van “verder leren” toch weer te kriebelen en besloot ik op zoek te gaan naar een vervolgstudie. Tijdens mijn bachelor aan de VU in Amsterdam, heb ik een aantal vakken bij de TU in Delft gevolgd en daar is mijn interesse in duurzame gebouwen verder aangewakkerd. Het onderwerp van mijn vervolgstudie was duidelijk; ik wilde meer leren over de gebouwde omgeving en de rol van duurzaamheid.

Het onderwerp van mijn vervolgstudie was duidelijk; ik wilde meer leren over de gebouwde omgeving en de rol van duurzaamheid.

– Nanda Verschoor, Account Executive bij CFP

Terug de schoolbanken in

Van kinds af aan heb ik interesse in reizen, verre landen en de Engelse taal. Het was dan ook geen verrassing dat mijn shortlist voornamelijk bestond uit buitenlandse universiteiten, alhoewel de Nederlandse mogelijkheden ook zeker hoog aangeschreven staan. Ondanks de strenge(re) toelatingseisen in het buitenland, besloot ik de kans te wagen. In januari 2018 kwam het goede nieuws: ik was aangenomen op University College London (UCL) voor de MSc Built Environment: Environmental Design and Engineering.

Een avontuur overzee

Na maanden voorbereiden en de nodige (welbekende?) verhuis-frustraties, vertrok de boot in de zomer van 2018 met mij en al mijn spullen naar Londen. In de maanden daarop heb ik veel geleerd over de Engelse vastgoedmarkt en wet- en regelgeving rondom duurzame gebouwen. De Engelse regelgeving is grotendeels vergelijkbaar met de Nederlandse. Waar het VK echter in uitblinkt, is het ambitieuze target dat zij zichzelf gesteld hebben: een wettelijke verplichting om de uitstoot van broeikasgassen in 2050 met 80% terug te dringen ten opzichte van 1990. Gebouw-technisch gezien zijn er ook verschillen: in Engeland staan nog veel oude Victoriaanse panden met slechte isolatie en zonder spouwmuur. Het isoleren van dergelijke panden brengt extra uitdagingen met zich mee.
Na mijn master kon ik niet wachten om mijn steentje bij te dragen in het verder verduurzamen van de gebouwde omgeving. Hoewel ik het enorm naar mijn zin had in Londen, begon ik ook heimwee te krijgen naar Nederland. Daarom besloot ik om mijn kennis in de praktijk te brengen in Nederland.

En toen?

Eenmaal in Nederland aangekomen was het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Het werd mij al snel duidelijk dat ik het beste pas in een veelzijdig bedrijf met een vooruitstrevende missie en ambitie en een functie met groeimogelijkheden, verantwoordelijkheden en flexibiliteit. Toen CFP Green Buildings op mijn pad kwam, was het meteen duidelijk: de functie Account Executive is mij op het lijf geschreven. De combinatie van online en offline advies geeft mij de mogelijkheid om op technische details van een duurzaam gebouw in te gaan. Tegelijkertijd kan ik grote impact hebben op de klimaatdoelstellingen door de schaalbaarheid van de online aanpak. Daarnaast kan ik zowel mijn analytische als acquisitie skills kwijt in de functie en opereert CFP in heel Nederland én buitenland. De ‘open hiring’ sollicitatieprocedure pakte goed voor mij uit en eind 2019 startte ik als Account Executive bij CFP.

Weer terug naar Londen

Bij CFP had zich ondertussen een potentiële Engelse klant aangediend. De vraag of ik de Engelse markt wilde gaan bedienen bleef kort onbeantwoord; mijn kennis van de Engelse markt kon ik direct inzetten en dit was een fantastische uitdaging. Dat ik de weg in Londen op mijn duimpje ken en daar een sociaal en professioneel netwerk heb, was een mooi bijkomend voordeel. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en is Lloyds Banking Group onze eerste officiële klant in het Verenigd Koninkrijk. En ik hoop dat er in de toekomst nog vele Engelse klanten bijkomen.

Geschreven door Nanda Verschoor, Account Executive bij CFP.

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment