Een terugblik op 2022: wat zijn de hoogtepunten?

Het kalenderjaar loopt op zijn einde en dus is het tijd om terug te blikken. Wat hebben we in 2022 bereikt en hoe kijken we vooruit naar het nieuwe jaar? 

Afgelopen jaar hebben we het grootste certificeringsproject ter wereld uitgevoerd. Samen met Vesteda werden meer dan 28.000 appartementen met BREEAM gecertificeerd. Daarnaast werd de CFP Green Buildings Tool voor het eerst op meer dan 1 miljoen gebouwen in meer dan 20 landen toegepast. 

In samenwerking met Cushman & Wakefield werd ook de wereldwijde business case voor verduurzaming uitgerekend. In alle gebouwen en woningen van 50 landen moet totaal meer dan USD 17 trillion worden geïnvesteerd om naar ‘Net Zero Carbon’ te komen. 

Samen met teams van vastgoedeigenaren en klanten van o.a. ING Bank, ABN AMRO bank, Rabobank, HSBC en Lloyds Banking Group verduurzaamden we vele gebouwen. In totaal heeft CFP in 2022 meer dan 50.000 ton CO2 aan extra jaarlijkse besparingen gerealiseerd. 

Met Sport NL Groen, Remeha, Rabobank, ABN AMRO, Essent, Sport Fryslân en Klimaatroute realiseerden we de eerste end-to-end e-sustainability platforms. Hieruit volgden meer dan duizend scans en honderden offerteaanvragen. Dit is het begin van volledig automatische verduurzaming van vastgoed, waardoor de opschaling naar het verduurzamen van 9 miljoen gebouwen en huizen een kwestie van het uitrollen van de platforms is geworden.

Tenslotte waren er energiebesparingen, circulaire ontwikkelingen en certificeringen van energielabels, BREEAM en WELL voor onder andere Merin, Unifore, ASVZ, AMC, Van de Pol, Unica en a.s.r.. We kijken uit naar de verdere samenwerking met onze partners en klanten.  

In 2023 gaan we verder met de opschaling van het verduurzamen van gebouwen en huizen in Nederland, België, UK, Australië en 20 landen binnen én buiten Europa. Het zijn de koplopers die de energietransitie en de verduurzaming echt in gang zetten. We zijn jullie dankbaar voor jullie moed en doorzettingsvermogen en staan schouder aan schouder om de grootste uitdaging van onze generatie samen aan te gaan. Dat betekent: energieneutrale gebouwen en woningen die gezond en duurzaam zijn, het terugdringen van klimaatverandering en het behoud van biodiversiteit op aarde.

Namens team CFP Green Buildings, Bram Adema

Ook aan de slag met verduurzamen? Wij denken graag mee met jouw plannen voor 2023 en helpen je bij het behalen van doelstellingen. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact Apeldoorn

CFP Green Buildings
J.C. Wilslaan 29
7313 HK Apeldoorn
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Contact Naarden

CFP Green Buildings
Onderwal 16
1411 LV Naarden
+31 (0)55 355 5199
info@cfp.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Volg ons

Kies je segment