In dit artikel kijken we hoe het Leger des Heils, bekend om hun wereldwijde inzet voor compassie en gemeenschapswerk, technologie gebruikt om hun vastgoed te verduurzamen. Brian Troddyn, Duurzaamheidsmanager bij het Leger des Heils, vertelt over hun aanpak en hoe belangrijk de Green Buildings Tool is voor hun duurzame initiatieven.
Brian Troddyn, de Duurzaamheidsmanager die de operaties in het Verenigd Koninkrijk en Ierland voor het Leger des Heils overziet, benadrukt het belang van duurzaamheid bij het vervullen van hun missie. Hij legt uit: “Een van onze belangrijkste missieprioriteiten is ‘zorg voor de schepping’, wat ook milieubeheer omvat. Duurzaamheid is hierbij essentieel, daarom hebben we ambitieuze doelstellingen gesteld voor het verminderen van energieverbruik en een net zero strategie tegen 2040. Om deze doelen te bereiken, streeft het Leger des Heils ernaar de CO2-uitstoot te verminderen uit verschillende bronnen zoals gebouwen, transport, inkoop en efficiënt gebruik van middelen.”
Het Leger des Heils heeft meer dan 3.000 gebouwen, van huizen en winkels tot kerken en buurthuizen. Het is een uitdaging om deze gevarieerde portfolio te verduurzamen. Om hun net zero strategie effectief uit te voeren, heeft het Leger des Heils driejaarlijkse cyclische CO2-beheerplannen ontwikkeld, waarbij de Green Buildings Tool een belangrijke rol speelt. Met behulp van de tool is het mogelijk om zowel huishoudelijke als commerciële eigendommen binnen één platform te beoordelen, wat op maat gemaakte strategieën voor elk gebouwtype mogelijk maakt.
“Als ik een adviseur naar 3.000 gebouwen zou moeten sturen om ze te analyseren, zou dat veel geld en tijd kosten. Met de Green Buildings Tool krijg ik snel de informatie die ik nodig heb om goede beslissingen te nemen.”
– Brian Troddyn, Duurzaamheidsmanager bij het Leger des Heils
Voor woonhuizen is het belangrijk dat ze voldoen aan de minimale energieprestatienormen. Met de Green Buildings Tool kan Brian het portfolio van woonhuizen analyseren en keuzes maken om de gewenste EPC te bereiken en aan de regelgeving te voldoen. Brian: “De tool laat daarnaast zien wat de kosten zijn, wat de impact is op de uitstoot en de energieprestatie, en het helpt ons om een goede business case te maken. Niet alleen voor individuele gebouwen, maar bijvoorbeeld ook als we zonnepanelen over het hele portfolio zouden implementeren. Met de inzichten uit de tool kan ik een solide strategie ontwikkelen en onderbouwen, inclusief een business case, die ik aan het senior management en het bestuur kan presenteren.”
Voor commerciële panden ligt de focus niet zozeer op de EPC, maar op het verminderen van CO2-uitstoot. “We gaan de komende jaren flink investeren in deze panden met onze driejaarlijkse CO2-beheerstrategieën om in 2040 net zero te worden. De tool geeft ons alle informatie die we hiervoor nodig hebben. Vervolgens is het voor mij ontzettend belangrijk dat ik de data uit de tool kan halen om te delen met de portefeuillemanager en kan integreren in mijn eigen plannen, in lijn met andere programma’s.”
Om hun duurzaamheidsdoelen te halen, heeft het Leger des Heils veel investeringen en partnerschappen nodig. Brian zegt: “We moeten meer mensen en middelen inzetten en een netwerk van experts en adviseurs opbouwen, want we hebben onze eigen experts en consultants nodig om gebouwen te renoveren. Dit jaar werk ik samen met adviseurs om ontwerpen te maken en klaar te maken voor uitvoering.”
Het Leger des Heils blijft werken aan een duurzame toekomst met behulp van de Green Buildings Tool, die cruciale inzichten biedt. Brian besluit: “Ik blijf de tool gebruiken voor ons CO2-beheerplan. We gebruiken het ook bij vastgoedtransacties en het beheer van leasecontracten. Ons vastgoedteam vraagt mij regelmatig om snelle analyses te doen op nieuwe panden om te zien wat nodig is voor een goede energieprestatie. Ik stop de gegevens in de Green Buildings Tool, en binnen 10 minuten hebben we de info die helpt bij het beslissen over nieuwe aankopen.”