Als Manager Backoffice bij CFP weet Karin Eijkholt als geen ander hoe je duurzaamheid praktisch en haalbaar maakt. Of het nu gaat om bewuste keuzes in haar dagelijkse leven of om de kleine veranderingen die ze op kantoor doorvoert, voor haar is duurzaamheid geen abstract begrip, maar een manier van leven. In dit interview deelt ze haar persoonlijke ervaringen en inzichten, en laat ze zien hoe iedereen op een eenvoudige manier kan bijdragen aan een duurzamere toekomst.
Karin werkt als Manager Backoffice bij CFP Green Buildings. Samen met haar team regelen ze onder andere de Finance, HR, Huisvesting, en de organisatie van de events van CFP. Ze woont in Apeldoorn, is getrouwd en heeft een zoon van 13 jaar. In haar vrije tijd staat ze vaak langs de zijlijn van het hockeyveld voor haar zoon, en als ze daar niet is, probeert ze haar golfhandicap (nu 27,9) omlaag te krijgen.
Karin, kun je een specifiek moment of ervaring delen waarop je je echt bewust werd van het belang van duurzaamheid? Hoe heeft dit je perspectief veranderd?
“Reizen is een van mijn grootste passies. Ik geniet ervan om nieuwe natuurgebieden te ontdekken, zoals de prachtige Veluwe, maar onze favoriete reisbestemmingen zijn Zuidelijk en Oost-Afrika. Daar heb ik echt ervaren hoe bijzonder de natuur is. Of ik nu in Etosha sta, de Victoria Watervallen zie, of oog in oog sta met een berggorilla, elke keer besef ik: dit moeten we beschermen. De natuur is krachtig en indrukwekkend, maar ook kwetsbaar. Dat heeft mijn kijk op duurzaamheid veranderd; we moeten zorgvuldiger omgaan met wat we hebben.”
Als je duurzaamheid zou moeten beschrijven in drie woorden, welke zouden dat dan zijn en waarom?
Kijk naar je eigen impact en ontdek waar je eenvoudig kunt verbeteren, zonder veel moeite of kosten. Kleine veranderingen kunnen samen een groot verschil maken.
Kun je een voorbeeld geven van hoe je duurzaamheid integreert in je dagelijkse leven of in je werk bij CFP? Zijn er bijvoorbeeld kleine veranderingen die je hebt gemaakt die een grote impact hebben?
“Ik probeer zoveel mogelijk met de fiets naar kantoor te gaan, en we hebben thuis bewust gekozen voor maar één auto. Ook scheiden we netjes ons afval – niet mijn favoriete taak, maar het hoort erbij. Boodschappen doen we met aandacht: is het in het seizoen, kan het biologisch, hoe zit het met conserveringsmiddelen? Palmolievrije producten staan inmiddels standaard op de lunchtafel bij CFP, naast scharrel- en biologisch vlees. We eten nu veel minder vlees dan een jaar geleden. Maar uiteindelijk maakt iedereen zijn eigen keuzes als het gaat om duurzaamheid, en dat respecteer ik.”
Karin laat zien hoe duurzaamheid eenvoudig in je dagelijks leven en werk geïntegreerd kan worden. Benieuwd naar hoe jij impact kunt maken bij CFP? Bekijk onze vacatures en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een duurzame toekomst!